Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
PerfoTec wint Groene Tulp Award

Award PerfoTec voor reductie derving AGF

Uit meer dan 1.400 inzendingen heeft PerfoTec op 8 november de Groene Tulp Award gewonnen tijdens de Accenture Innovation Awards. PerfoTec kwam als beste uit de bus als het gaat om duurzaamheid, innovativiteit, succes en potentie en is hiermee de meest duurzame innovatie van Nederland. Daarnaast heeft PerfoTec ook de Blauwe Tulp gewonnen in de categorie ‘Making more out of Less’ bij consumer goods and services.



PerfoTec verlengt de houdbaarheid van verse groente en fruit. Het winnen van deze prijs onderstreept het economisch en maatschappelijke probleem van voedselverspilling en erkent de kracht van de oplossing van PerfoTec. Het resultaat van de Groene Tulp award is dan ook een nieuwe impuls voor het reduceren van derving in AGF.

Minder derving

Groente en fruit hebben zuurstof nodig om vers te blijven. De hoeveelheid zuurstof varieert echter per soort en gedurende het seizoen. PerfoTec levert apparatuur aan verpakkers van AGF en verse maaltijden die precies de benodigde hoeveelheid zuurstof meet en vervolgens de verpakkingsfolie van de juiste microperforatie voorziet. Daarmee kan de houdbaarheid flink worden verlengd. Uit een pilot met Marks & Spencer is aangetoond dat op deze manier de derving van voorverpakte groentes en fruit met 50% kan worden teruggedrongen.



Betere kwaliteit, lagere distributiekosten

Naast de flinke reductie in derving heeft de oplossing van PerfoTec nog een aantal andere belangrijke voordelen. Door het behoud van de kwaliteit van de producten, stijgt de verkoop en kan de supermarkt haar vers-imago versterken. Daarnaast dalen de distributiekosten omdat er minder vaak hoeft te worden aangeleverd. 

Succes voorbeelden

Marks & Spencer heeft in een pilot met verse druiven de houdbaarheid weten te verlengen van 5 naar 7 dagen. Door die verlenging hebben zij de derving in het schap met 50% weten te reduceren hetgeen een grote financiële besparing oplevert. Daarnaast is de productkwaliteit sterk verbeterd. Dit heeft geleid tot een dubbelcijferige omzetgroei.
Ook het Engelse Manor Fresh, leverancier van verse aardappelen, wist met dezelfde oplossing een grote verbetering van de houdbaarheid en de kwaliteit te realiseren. Het bedrijf won er in 2012 de M&S Food Supplier’s Innovation Award mee.

Potentieel

 De jury van Accenture Awards gaf aan dat de oplossing die PerfoTec levert door alle ketenpartners als bijzonder aantrekkelijk wordt ervaren. PerfoTec reikt de markt een concrete oplossing aan voor het terugdringen van het dervings probleem.

Voor meer informatie
Bas Groeneweg (e-mail)
Tel: 06-51313819 / 0297-25 55 54




Publicatiedatum: