Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uien met een blik op de toekomst

Met gepaste trots presenteert Waterman Onions ‘Bodemgoud’. Uien met een duurzaamheidskeurmerk, namelijk het ‘On the way to  Planet Proof’ keurmerk. Uien met een extra focus op het ‘local for local’ principe. “Het betreft uien uit een duurzame teelt,” licht Waterman directeur Erik Waterman toe. “Uien waarbij tijdens het gehele productieproces rekening wordt gehouden met ons milieu. Uien dus met een blik op de toekomst.”

Vanaf het zaadje tot het planten, van het oogsten tot de verpakking. Bij alle stappen in het proces van de ontwikkeling van Bodemgoud uien worden bewuste keuzes en duurzame afwegingen gemaakt. Alle handelingen die worden uitgevoerd voldoen aan bovenwettelijke eisen voor bijvoorbeeld schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit, meer natuur op het landbouwbedrijf en circulaire afvalverwerking en recycling.

In de schappen
Erik: “Als consument wil je zeker weten dat je een aantoonbaar duurzamer product koopt. Daarom hebben we dit initiatief genomen. Overigens zijn we er al een tijd mee bezig. De (wettelijke) eisen zijn streng, je hebt niet zomaar een keurmerk te pakken. Twee jaar geleden zijn we gestart met een teelproject, recent zijn de eerste ‘Bodemgoud ’uien bij een viertal telers geoogst en vanaf november kunnen de uien in de schappen liggen. Een heel proces maar, met het oog op de toekomst, zeer de moeite waard.”

Voor meer informatie:
Waterman Onions
Hannie Schaftweg 12
8304 AR Emmeloord
+31 (0)527 617 496
wim@waterman-onions.nl 
www.waterman-onions.nl  

 

Publicatiedatum: