Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gezond leven wordt luxe: AGF in Oostenrijk 15% duurder

Oostenrijk - Wie in Oostenrijk zijn winkelmandje met 54 alledaagse producten vult, is dit jaar ongeveer even duur uit dan vorig jaar. Groenten en fruit zijn hier echter behoorlijk duurder geworden - gemiddeld 15 procent.
 
De grootste prijsstijgers zijn aardappelen, die 43 procent duurder werden en tomaten, waarvan de prijs met 24 procent steeg. „Dat juist de levensmiddelen die als gezond aangeprezen worden duurder zijn geworden, is juist voor mensen met een laag inkomen pijnlijk. Bovenop het reëel loonverlies komen namelijk ook nog de algemene prijsstijgingen en hoge woon- en energiekosten", zegt Siegfried Pichler, voorzitter van de Oostenrijkse belangenvereniging AK.
 
Naast de prijzen van groenten en fruit stegen ook de prijzen van vlees- en worstproducten, namelijk met gemiddeld 10 procent. Melkproducten zoals yoghurt en kaas werden juist 5 tot 10 procent goedkoper. Bovendien daalden de prijzen van bonenkoffie met 25 procent, van mineraalwater met 22 procent en van diepvriespizza met 17 procent. De prijzen van basisvoedingsmiddelen als rijst, suiker en meel bleven stabiel. In totaal werd 48% van de artikelen duurder, vergeleken bij vorig jaar en 46% van de artikelen goedkoper. Van de overige 6% bleef de prijs gelijk.
 
Publicatiedatum: