Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Engeland: lagere AGF-consumptie door recessie
Door de economische crisis zijn in Engeland veel families in financiële problemen geraakt waardoor zij zeker 20% minder groenten kopen. Doordat de voedselprijzen sneller stijgen dan de inkomens, worden veel mensen gedwongen om minder te kopen of om sommige producten helemaal te laten staan. Uit onderzoek blijkt dat de consumptie van de dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit als eerste wordt getroffen. Voedingsdeskundigen spreken hun zorg uit voor teruglopende verkoop van verse producten en een toenemende verkoop van vette levensmiddelen en frisdranken. De vermindering van groenten- en fruitaankopen is te zien in alle lagen van de bevolking: van 10% voor een huishouding met een gemiddeld inkomen tot 22% voor de lagere inkomens. Alleen de mensen met de hoogste inkomens halen nog de dagelijkse doelstelling van 5 porties verse producten per dag. Dr. Mike Knapton van de Britse Hartstichting geeft aan dat de impact van de crisis op onze eetgewoonte een nationale aangelegenheid is.“Door het eten van minder groenten en fruit en meer vet voedsel, is er in de komende jaren een verhoogd risico voor de volksgezondheid zoals het krijgen van een hartaanval of beroerte.”