Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Duitsers eten meer groenten


Berlijn - Veel mensen letten op wat ze eten. Duitsers zijn de afgelopen jaren meer groenten gaan eten. Tegelijkertijd is hun vleesconsumptie nog steeds te hoog en zijn velen te dik, zo blijkt uit het voedingsrapport van de 'Deutsche Gesellschaft für Ernährung' (DGE).
 
Zo aten Duitsers per persoon het afgelopen jaar circa 25 kilogram groenten zoals tomaten, kool, komkommers en peulvruchten. Fruit zijn de Duitsers echter wel minder gaan eten. Tussen 2000 en 2011 is de consumptie van groente jaarlijks met gemiddeld 1,1 kg per hoofd van de bevolking gestegen. Ondanks deze bewustere voeding hebben veel mensen overgewicht: circa 60 procent van de mannen en 43 procent van de vrouwen in Duitsland is te dik.     
 
Verder blijkt uit het voedingsrapport dat de DGE elke vier jaar in opdracht van de Bondsregering schrijft, dat elke Duitse man gemiddeld één kilogram vlees en worst per week eet. Aanbevolen wordt echter 300 tot 600 gram per week.   
 


Publicatiedatum: 19-12-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-1-2018 Vers fruit ruim 28 procent duurder dan 10 jaar geleden
17-1-2018 Vruchtensappen verzadigen minder dan hele stukken fruit
17-1-2018 Britten houden van bananen en zachtfruit
16-1-2018 Roemenië: Fruitconsumptie overschrijdt die van varkensvlees
16-1-2018 Franse professor legt uit: met déze voeding voorkom je een depressie
15-1-2018 Fit op kantoor
15-1-2018 Kinderen leren gezond eten met de Leerstraat
12-1-2018 19 partners gaan bijdragen aan gezonder eetpatroon consumenten
12-1-2018 Boerenkool is een trendgroente
11-1-2018 "Het woord ‘lekker’ wordt de komende jaren minder relevant"
11-1-2018 ​"We zouden groenten en fruit moeten eten alsof ons leven ervan afhangt"
11-1-2018 Medicinale paddenstoelen de voedseltrend voor 2018
11-1-2018 'Voedingsapotheken' schrijven groenten en fruit voor
9-1-2018 'Hersenvoedsel' en koolhydraat-alternatieven dé foodtrends voor 2018
9-1-2018 Iedereen vleesvrij: Een ramp voor de volksgezondheid
9-1-2018 Aankoopbeslissingen van millennials
9-1-2018 Australische hardfruitexporteurs wordt geadviseerd te stoppen met IProdione
8-1-2018 Gezonde reisproviand op de 'Tag des Deutschen Apfels'
5-1-2018 Handtekeningen gevraagd voor voedselonderwijs op Horecava
4-1-2018 Voedingscentrum introduceert 'Kies Ik Gezond?’-app