Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Ja! Natürlich' van Rewe komt met composteerbaar net

Het biologische merk 'Ja! Natürlich' van het levensmiddelenconcern Rewe heeft opnieuw een mijlpaal gezet op het gebied van Green Packaging: per direct worden 'Ja! Natürlich' uien, saladeaardappelen en rode bieten verpakt in composteerbare net, die gemaakt worden van 100% nagroeiende, biologisch afbreekbare natuurvezels.
 
Naast cellulosefolie en vele soorten kartonnen verpakkingen is dit de derde Green Packaging-noviteit van 'Ja! Natürlich'. Door het stapsgewijs overstappen op milieuvriendelijkere verpakkingen is er sinds 2011 reeds 63 ton kunststof bespaard. Alleen door het gebruik van de nieuwe netten uit 100% natuurvezels zal jaarlijks 3,2 ton plastic worden vermeden.
 
Voor de productie van de netten, die in sammenwerking met het verpakkingscentrum Graz en het bedrijf Lenzing AG ontwikkeld werden, wordt beukenhout uit Oostenrijk en uit Midden- en Oost-Europa tot celstofvezels verwerkt, die vervolgens voor de productie van de netten worden gebruikt. Door het gebruik van de composteerbare natuurvezelnetten levert 'Ja! Natürlich' opnieuw een toonaangevende bijdrage aan milieubescherming. Natuurlijik profiteren ook de klanten direct van de nieuwe verpakking. Door de vochtigheidsregulerende en luchtdoorlatende natuurvezels blijven de groenten langer vers en de netten kunnen gemakkelijk bij het compostafval gegooid worden. Door het fijnere materiaal in vergelijking met gebruikelijke plastic netten is de inhoud ook beter tegen beschadigingen beschermd.

 
Publicatiedatum: