Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leonard Vos, CZAV:

“Veel flexibeler en schoner werken met kistenborstelmachine van Burg”

CZAV (Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging) in Wemeldinge is dé agrarische coöperatie in Zuid-Nederland, waarbij ruim 3000 actieve agrarische ondernemers in de akkerbouw, bloembollenteelt, veehouderij en fruitteelt zijn aangesloten. Begin 2012 klopte de coöperatie bij Burg Machinefabriek aan voor een droogkistenreiniger.



“We waren al jaren intern aan het nadenken over een oplossing om onze graankisten schoon te maken. In het verleden waren we twee tot drie maanden letterlijk met een heftruckchauffeur en iemand met een stofzuiger bezig, maar we wilden dit economisch én ergonomisch beter voor elkaar krijgen”, vertelt
Leonard Vos. “Er waren geen bestaande machines beschikbaar, dus toen heb ik tijdens de fruitteeltbeurs die iedere twee jaar op ons terrein wordt gehouden, de mensen van Burg Machinefabriek aangeschoten. We hebben een paar keer om de tafel gezeten en vervolgens is daar een nieuwe machine uitgerold.”



De machine borstelt de kisten schoon met roterende borstels, waarbij de hoekborstels die in een plateau naar boven komen, ervoor zorgen dat de kisten tot in de hoekjes schoon worden gemaakt. Er passen zes kisten tegelijk in de machine. “We kunnen dit werk nu tussendoor doen. Eén heftruckchauffeur kan alles bijhouden en de kisten zijn veel sneller schoon. Hierdoor zijn we flexibeler en schoner aan het werk”, zegt Leonard enthousiast.

www.czav.nl

Bron: Magazine Burg Machinefabriek
 
Publicatiedatum: