Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sla 3 maal langer bewaren

De Britse firma Fresh Pod Ltd presenteerde de nieuwe Fresh Pod op Fruit Logistica in Berlijn: een product dat ethyleengas absorbeert en daarmee de houdbaarheid van groenten en fruit verlengt. "Met dit product kan sla tot drie keer langer bewaard worden; in het geval van broccoli kan de houdbaarheid verviervoudigd worden", legt Rocío Jiménez, Fresh Pod's commercieel manager in Spanje uit.

Het product bestaat uit kleine OMRI-gecertificeerde balletjes met een natuurlijk chemische samenstelling. Deze kleine ballen zijn verpakt in zakken van 5gr, 8gr en 28 gr onder een beschermende verpakking. De natuurlijke samenstelling interageert met ethyleengas, wat het tot mangaandioxide verandert. "Op deze manier wordt het product, als het eenmaal gebruikt is, een natuurlijke meststof, zodat het helemaal geen afval genereert", legt ze uit.



Het product is gepatenteerd door de American Davis University, waar in 1997 onafhankelijk onderzoek werd uitgevoerd. De ontwikkelaars van het octrooi verkopen deze producten in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika via de website ethylenecontrol.com. Fresh Pod Ltd is het enige bedrijf met het patent in Europa. "Wij bezitten het octrooi voor meer dan 50 Europese en Noord-Afrikaanse landen, waar de onderneming zijn expansiedoelen reeds heeft vastgesteld", zegt Rocío Jiménez. "Tot nu toe is Fresh Pod al op de markt in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en Nederland. Nu is ons doel uit te breiden naar Spanje."

Volgens Rocío Jiménez specialiseert Fresh Pod Ltd, anders dan andere bedrijven in de sector, zich exclusief in de ethyleencontrole voor groenten en fruit, waardoor een betere focus en ontwikkeling mogelijk zijn. "Eén van Fresh Pod's voordelen is zijn prijs: het product is goedkoper dan andere producten op de markt, gezien het feit dat het ook kan worden gebruikt als meststof", voegt ze toe.

Fresh Pod is geschikt voor gebruik in koelkasten, alsook voor weg-, lucht-, of zeetransport.

Voor meer informatie:
Rocío Jiménez
Fresh Pod Ltd
34a Yarmouth Road, Norwich, Norfolk, NR7 0E, Verenigd Koninkrijk
T: +44 (01603) 702374
rocio@freshpod.co.uk
www.freshpod.co.uk
Publicatiedatum: