Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Carolijn de Beij: "Canarische Eilanden richten zich steeds meer op export AGF"

Holandahortitec start onderneming op La Palma

Tholen - In 2012 startte Carolijn de Beij de onderneming Holandahortitec op La Palma. "In 2009 hadden we al een pand gekocht en zijn ons toen gaan verdiepen in de land- en tuinbouw daar om onze markt te verkennen. Vorig jaar is ons bedrijf officieel opgericht", vertelt Carolijn. "Holandahortitec is gespecialiseerd in het leveren van machines aan fruittelers, tuinbouwbedrijven en landbouwers. Kort gezegd bieden wij tuinbouwtechniek uit Holland."


Switch bananentelers

"We zagen dat de tuinbouwbedrijven daar een enorme groei doormaakten en dit is nog steeds het geval", vervolgt ze. "Na de bananenoorlog is de ontwikkeling dat veel bananentelers overstappen op andere producten, voornamelijk avocado's en kasgroenten. Bovendien is er een taalprobleem: de telers op de Canarische Eilanden spreken alleen Spaans en de Nederlandse bedrijven spreken zelden Spaans. Wij zijn de verbindende schakel omdat we Spaans spreken, de technische knowhow hebben en ter plaatse gevestigd zijn."Ideale teeltomstandigheden

Carolijn geeft aan dat Holandahortitec zich voornamelijk richt op de fruit- en tuinbouw. Dit zijn telers van tomaten, citrus, avocado's, komkommers, sla, bananen en ander fruit. Ook de akkerbouw is één van onze pijlers. Het kennisniveau van telers op de Canarische Eilanden is lager dan in Nederland, maar de teeltomstandigheden zijn er ideaal. Het klimaat is dankzij de gunstige ligging in de Atlantische Oceaan heel stabiel, het is altijd tussen de 17 en 28 graden. Daarnaast is er heel veel zon. De vraag van deze klanten gaat voornamelijk uit naar koelcellen en machines om producten te sorteren, te wassen en te verpakken. We zijn een onafhankelijk bedrijf en momenteel vertegenwoordigen we Geerlofs Koeltechniek. In de toekomst zullen daar ook andere bedrijven bij komen."Volgens de onderneemster is er van oudsher al veel productie voor de Eilanden zelf. "De laatste jaren is men zich ook gaan richten op de export. Daarnaast maakt de toeristische sector hier ook een enorme groei door. We verwachten dit jaar vooral omzet op Tenerife, Gran Canaria en La Palma."

Voor meer informatie:
Carolijn de Beij
Holandahortitec
Camino el Gánigo 10
E-38780 Tijarafe
La Palma, Isla Canaria
holandahortitec@hotmail.com

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Goedemiddag

Ik had een mail gestuurd maar is niet aangekomen. Zou u mij willen mailen zodat ik wat vragen kan stellen.

Met vriendelijke groet

Ben
Ben, Kampen Nederland - 2015/07/31 16:25:16.000


Goedemiddag

Ik had een mail gestuurd maar is niet aangekomen. Zou u mij willen mailen zodat ik wat vragen kan stellen.

Met vriendelijke groet

Ben
Ben, Kampen Nederland - 2015/07/31 16:29:20.000


Succes Carolijn, we kunnen hier op La Palma wel een modernisering gebruiken!
Roger Ligter, El Paso - 2013/03/04 20:56:00.000


Succes Carolijn, we kunnen hier op La Palma wel een modernisering gebruiken!
Roger Ligter, El Paso - 2013/03/04 20:56:03.000© UienNieuws.nl 2018