Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienkoningin kookt met kinderen

Duitsland - Tijdens een kookevenement in het Duitse Thalmassing draaide onlangs alles om uien. De 25-jarige Simone Rothmayr, in Beieren gekroond tot uienkoningin, liet tijdens dit evenement aan zo'n 15 kinderen zien wat je allemaal met uien kunt doen en ging met hen aan de slag.
 
Zo'n tien kilogram uien van de meest verschillende rassen verwerkten de kinderen samen met hun mama's en oma's. Burgemeester Alfons Kiendl was ook van de partij. Na vakkundige aanwijzingen mocht hij meteen beginnen met het snijden van uien. Het is bekend dat hierbij vaak de ogen gaan tranen. Maar de geheime tip om zonder te huilen uien in ringen of blokjes te snijden kon ook uienkoningin Simone helaas niet geven. Zelf neemt ze bij het uien snijden in ieder geval een slok water in de mond. Dat helpt wel iets. Een wasknijper op de neus, zoals één van de kinderen probeerde, zit weliswaar ongemakkelijk, maar bleek ook wel wat te helpen. Even grappig is de variant met de duikbril. „Er bestaat zelfs een speciale bril voor het uien snijden, maar zoiets is echt niet nodig", zei Rothmayr terwijl ze naar haar mes greep om de jonge koks te laten zien hoe je het goed doet.
 
De kinderen hebben uiteindelijk een uiensiroop tegen hoesten gemaakt. In korte tijd belandde een grote pan met uienblokjes, kandijsuiker, honing en water op het fornuis. „Bij de volgende verkoudheid zal hoesten voor de kinderen geen probleem meer zijn", stelde Simone vast.
Publicatiedatum: