Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Franje Onions bv kiest voor PV Uienhandel software

Franje Onions bv te Krabbendijke heeft onlangs het softwarepakket PV Uienhandel in gebruik genomen. Het pakket ondersteunt de inkoop, productie, verkoop en facturering van de uienhandel. Franje Onions had behoefte aan een pakket wat de hele administratieve afhandeling van de dagelijkse gegevensstroom kon organiseren en hebben dit gevonden in het softwarepakket PV Uienhandel van Actitec bv.

Inkoop
De ingekochte partijen moeten goed worden geadministreerd en de verschillende aangevoerde vrachtwagens met uien moeten exact terug te vinden zijn met weegbruggewicht en tarra bemonstering.

Verkoop & facturering
Als de uien verkocht worden, moeten alle relevante gegevens goed worden vastgelegd zoals maat, verpakking, kwaliteit, afleveringsgegevens e.d., maar ook bootnaam, containernummers, zegelnummers e.d. Dit wordt allemaal volledig ondersteund. Een reeds afgeleverde order is dan ook op verschillende manieren heel snel terug te vinden. De benodigde vrachtdocumenten worden vanuit het programma afgedrukt. Tevens wordt de facturering volledig vanuit het programma verzorgd via papieren facturen of digitaal.

Verpakken
Bij de inpakafdeling stond al een computerscherm. Daar is nu ook het programma op geïnstalleerd zodat  de actuele orderlijst geraadpleegd kan worden voor alle benodigde gegevens voor het verpakkingsproces. Hierop worden de gereedgemaakte orders afgemeld, zodat de orderlijst altijd up-to-date is. Ook kwaliteitscontroles en partijregistraties kunnen hier worden vastgelegd.

Tracking & tracing
Ook de registratie van afgeleverde orders gekoppeld aan de bronpartijen is nu in het programma opgenomen. Hiermee wordt op een eenvoudige, maar zeer efficiënte manier bereikt dat van alle uien is terug te leiden uit welke partij ze afkomstig zijn en gelijktijdig is ook te zien van een bepaalde partij naar welke bestemmingen de uien zijn afgeleverd.

André Franje: “Wij hebben voor onze administratie van de Bio-uien een aantal aanvullende eisen en wensen opgesteld, omdat het pakket ons daarin niet voldoende mogelijkheden bood . Voor ons is het pakket daarop aangepast. Het werken met het pakket kost mij nu nog wel wat meer tijd dan voorheen, maar het geeft ook meerwaarde omdat heel veel gegevens nu makkelijk terug te zoeken zijn en omdat we nu makkelijker en sneller kunnen factureren. Ook het voor ons gemaakte sorteeroverzicht van een bepaalde partij is heel handig.”

Nieuwe ontwikkeling: de verdere ontwikkeling van het programma gaat nog steeds door. Zo wordt inmiddels het inkopen via een pool ondersteund, kan er digitaal worden gefactureerd en zijn er diverse andere toevoegingen zoals collinummer-registratie, kiezen van pallettype en het aangeven van een productievolgorde. Ook wordt momenteel een uitbreiding voor exporthandel gerealiseerd.

Voor meer informatie:
Franje Onions bv www.franjeonions.nl
Actitec bv info@actitec.nl


Publicatiedatum: 26-3-2013

  

Ander nieuws uit deze sector:

25-4-2018 Corrigeren tijdens containertransport
24-4-2018 Japanse politie pakt AGF-handelaar op voor bitcoin fraudedeal
20-4-2018 Demonstraties van kwaliteitsmeters op CPMA Vancouver
18-4-2018 Benelux stapt over naar één datamodel
17-4-2018 Meer dataroof via vertrouwde mailadressen
16-4-2018 "Altijd halen we met onze klanten de eindstreep"
13-4-2018 Nieuwe colorimeter voor groenten en fruit
12-4-2018 "Datakwaliteit is een must-have in e-commerce"
11-4-2018 Hollander kiest voor nieuwe transportsoftware
11-4-2018 Blockchain-oplossing voor mangosector
10-4-2018 Na privacyschandaal nu Facebooktool online
10-4-2018 West-Afrika dagenlang offline door kapotte onderzeekabel
10-4-2018 Vernietig je laptop en telefoon na je reis
9-4-2018 Samenwerking De Groot Fresh Group en Schouw krijgt vervolg
6-4-2018 Nu overal een lekker bakje koffie
6-4-2018 Aankopen via smartphone in de lift
6-4-2018 'Workplace' van Facebook handig in tijden van avocadotekort
5-4-2018 Taalbarrières niet langer een probleem voor internationale handel
5-4-2018 Stimuleren gebruik GS1 standaarden in versketen
4-4-2018 Britse bananenrijper bundelt krachten met softwarebedrijf activeIT