Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Franje Onions bv kiest voor PV Uienhandel software

Franje Onions bv te Krabbendijke heeft onlangs het softwarepakket PV Uienhandel in gebruik genomen. Het pakket ondersteunt de inkoop, productie, verkoop en facturering van de uienhandel. Franje Onions had behoefte aan een pakket wat de hele administratieve afhandeling van de dagelijkse gegevensstroom kon organiseren en hebben dit gevonden in het softwarepakket PV Uienhandel van Actitec bv.

Inkoop
De ingekochte partijen moeten goed worden geadministreerd en de verschillende aangevoerde vrachtwagens met uien moeten exact terug te vinden zijn met weegbruggewicht en tarra bemonstering.

Verkoop & facturering
Als de uien verkocht worden, moeten alle relevante gegevens goed worden vastgelegd zoals maat, verpakking, kwaliteit, afleveringsgegevens e.d., maar ook bootnaam, containernummers, zegelnummers e.d. Dit wordt allemaal volledig ondersteund. Een reeds afgeleverde order is dan ook op verschillende manieren heel snel terug te vinden. De benodigde vrachtdocumenten worden vanuit het programma afgedrukt. Tevens wordt de facturering volledig vanuit het programma verzorgd via papieren facturen of digitaal.

Verpakken
Bij de inpakafdeling stond al een computerscherm. Daar is nu ook het programma op geïnstalleerd zodat de actuele orderlijst geraadpleegd kan worden voor alle benodigde gegevens voor het verpakkingsproces. Hierop worden de gereedgemaakte orders afgemeld, zodat de orderlijst altijd up-to-date is. Ook kwaliteitscontroles en partijregistraties kunnen hier worden vastgelegd.

Tracking & tracing
Ook de registratie van afgeleverde orders gekoppeld aan de bronpartijen is nu in het programma opgenomen. Hiermee wordt op een eenvoudige, maar zeer efficiënte manier bereikt dat van alle uien is terug te leiden uit welke partij ze afkomstig zijn en gelijktijdig is ook te zien van een bepaalde partij naar welke bestemmingen de uien zijn afgeleverd.

André Franje: “Wij hebben voor onze administratie van de Bio-uien een aantal aanvullende eisen en wensen opgesteld, omdat het pakket ons daarin niet voldoende mogelijkheden bood . Voor ons is het pakket daarop aangepast. Het werken met het pakket kost mij nu nog wel wat meer tijd dan voorheen, maar het geeft ook meerwaarde omdat heel veel gegevens nu makkelijk terug te zoeken zijn en omdat we nu makkelijker en sneller kunnen factureren. Ook het voor ons gemaakte sorteeroverzicht van een bepaalde partij is heel handig.”

Nieuwe ontwikkeling: de verdere ontwikkeling van het programma gaat nog steeds door. Zo wordt inmiddels het inkopen via een pool ondersteund, kan er digitaal worden gefactureerd en zijn er diverse andere toevoegingen zoals collinummer-registratie, kiezen van pallettype en het aangeven van een productievolgorde. Ook wordt momenteel een uitbreiding voor exporthandel gerealiseerd.

Voor meer informatie:
Franje Onions bv www.franjeonions.nl
Actitec bv info@actitec.nl


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018