Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uien-serie van RTV N-H wint internationale prijs

De serie programma's over het uien-overschot die RTV Noord-Holland verslaggever Ron Flens vorig jaar maakte, heeft de PRIX CIRCOM gewonnen. De internationale prijs wordt op 8 mei uitgereikt in het Spaanse Santiago de Compostella en bestaat uit een speciaal ontworpen trofee en een geldprijs. De broer van Ron Flens is teler op Texel. Vorig jaar was de uienprijs dramatisch laag. Voor een kilo uien betaalde een handelaar nul (!) cent aan de teler.

Uiendrank

In een vijfdelige serie ging Ron op zoek hoe zijn broer zijn uien nog zou kunnen slijten. Bij de voedselbank, bij een ontwikkelingsorganisatie en bij een biovergasinstallatie. Ook keek hij met een reclameman of de ui niet op een andere manier in de markt gezet kon worden zodat die populairder wordt. En met een kok hoe de ui lekkerder klaar gemaakt kon worden. Of zou je er ook sterke drank van kunnen stoken?

Koken met uien

De koks Andrea en Robert in Amsterdam Noord maakten een heerlijk zesgangenmenu met uien in deel 4 van de serie. Hier vind je de recepten.

Uienfeest

De serie kreeg een vervolg met een Uienfeest. De Over Datum Eetclub van Mediamatic hoorde over de berg uien en besloot een feest te geven. Ze regelden een vrachtwagen en haalden 250.000 uien van Boer Jo naar Amsterdam. Daar konden Amsterdammers het hele weekend gratis uien rapen. Die actie was een groot succes. Klik hier om er meer over te lezen.


Bron: RTV N-H
Publicatiedatum: