Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Huib Smit, Allround Vegetable Processing:

"Groenteverwerkingslijnen voor meerdere gewassen inzetbaar"



Tholen - Allround Vegetable Processing uit Andijk levert een brede range groenteverwerkingsmachines, die gericht zijn op het sorteren, wegen, wassen, polishen, borstelen en verpakken van groenten en aardappelen, gecombineerd met in- en uitschuurlijnen. Het assortiment van het bedrijf omvat onder meer inspectietafels, liften, wasmachines, sorteermachines, uientoppers, transportbanden, geïntegreerde verwerkingslijnen, wegers, verpakkers, aardappeldrogers etc. Al de machines zijn ontworpen met een eenvoudige bediening, lange levensduur en weinig onderhoud als uitgangspunt.



Crop to Shop
Allround Vegetable Processing levert zowel de eigen producten, als weeg- en verpakkingsmachines van andere merken. "Onze strategie is om klanten van 'crop to shop' te voorzien", legt directeur Huib Smit uit. Een innovatie van Allround Vegetable Processing is het AIPL-concept, oftewel Allround Integrated Processing Lines. "Op dit moment zijn we het enige bedrijf in de branche met geïntegreerde oplossingen voor de gehele verwerking, zodat verschillende soorten producten op dezelfde lijn verwerkt kunnen worden. In dit concept leveren we ook de verpakkingsmaterialen, van netzakken tot polyzakken, van groot tot klein, via ons bedrijf Allround Netting."



"In onze branche hebben veel klanten een hoofdgewas, met een paar gewassen erbij, waarvoor aparte verwerkingslijnen geen optie zijn, omdat de ruimte niet beschikbaar is of de investeringen te hoog zijn. Met onze geïntegreerde verwerkingslijnen maken wij klanten flexibeler om met andere gewassen te werken. Ook kan men groenten verwerken op contractbasis van naburige telers. De mogelijkheden zijn eindeloos."



Allround Storage
Een onderdeel van de Allround Groep is Allround Storage, dat gespecialiseerd is in opslagapparatuur en bewaarfaciliteiten en levert aan bedrijven die zich richten op de teelt van aardappel en uien. "Het belangrijkste voordeel van bulkopslag, is dat het een relatief voordelige manier is om het product elf maanden te bewaren. Wij leveren één van de meest controleerbare systemen op de markt, waardoor het drogen en het behandelen van schimmels en bacteriën op een effectieve manier plaatsvindt."



Bij de kistenopslag worden producten in afzonderlijke kisten opgeslagen in een bewaarplaats. Hierdoor kunnen producten van afzonderlijke telers toch apart worden bewaard en bederven mogelijke slechte partijen niet de volledige partij. Deze manier van opslag wordt vooral succesvol toegepast bij de opslag van wortelen, rode bieten en andere biet- en knolgewassen.



Met dank aan deze innovaties en onze klantgerichte organisatie, zijn we één van de meest invloedrijke bedrijven in ons vakgebied. Ons bedrijf wordt vertegenwoordigd door meer dan 40 dealers in meer dan 60 landen, overal ter wereld. In India hebben we een fabriek, waar net zoveel mensen werken als in Nederland. We zijn in staat om voor elke situatie, klimaat of locatie de best mogelijke oplossing te leveren", besluit Smit.



Voor meer informatie:
Tim van Daal
Allround Vegetable Processing
Handelsweg 5
1619 BJ Andijk
Tel: 0228-597777
Fax: 0228-597788
info@allroundvp.nl
www.allroundvp.nl