Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Guus Treuen: "Grotere sorteercapaciteit dan concurrerende machines"

Marcelissen verovert met rollensorteerder Amerikaanse markt

Tholen - Machinefabrikant Marcelissen uit Belfeld is al ruim zestig jaar actief in de voedsel- en groenteverwerkende industrie. Daarbij kijkt het bedrijf nadrukkelijk over de landsgrenzen heen. "We leveren tal van machines voor het verwerken van aardappelen en wortelen", vertelt Guus Treuen.


Guus Treuen van Marcelissen

Onder meer schroefontsteners, ontstener-wassercombinaties, aardappelschilmachines, messenschillers, borstelmachines, wassers, sorteerders, afwegers, rollensorteerders, wortelontkoppers en snijmachines maken deel uit van het omvangrijke assortiment van Marcelissen.


Rollensorteerder

Tijdens de United Fresh in San Diego (VS) lag de nadruk op de nieuwe rollensorteerder. "Wij werken, in tegenstelling tot de lokale fabrikant, met dunne rollen, waardoor we op hetzelfde oppervlak een grotere sorteercapaciteit hebben en waarmee we het product toch goed kunnen transporteren", vertelt Guus.

"Voordeel is tevens dat wij het aantal 'snippers' in de friet kunnen reduceren tot maximaal vijf stuks per kilo. Wij zijn de enigen die dat realiseren. Helaas wordt de kwaliteitscontrole vaak beperkt tot hygiëne en niet de uitwendige kwaliteit, omdat men die toch wel onder private label of B-merk kan verkopen."

Ook voor de messenschiller ziet de fabrikant veel potentie op de Amerikaanse markt. "Deze wordt nu al ingezet bij de telers, die aardappelen sorteren voor de grote frietfabrieken. Groene plekken of schurft, die er met de stoomschiller niet afgaan, kunnen wij met de messenschiller goed afleveren. Deze messenschillers worden in de Verenigde Staten zelf niet gebouwd."


Trommelmessenschiller

Veel rollersorteerders heeft Guus de afgelopen jaren verkocht aan de pistachenotenverwerkers. "Dat is een echte coming market, al verwacht ik wel dat de markt binnen een aantal jaar verzadigd zal raken. Wat dat betreft zitten toepassingen voor vers gesneden groenten en fruit, zoals perziken en tomaten, meer in de lift. Daar verwachten we in de toekomst nog veel van."Ook in Zuid-Amerikaanse landen hebben we nog een wereld te winnen. We zijn druk bezig met het aantrekken van agenten, die onze machines willen verkopen. Het blijft een grote uitdaging om daarvoor de goede mensen te vinden. Anderzijds biedt de globalisering wel grote kansen, want als de verkoop in een bepaald gebied stagneert, staan er genoeg andere opkomende landen op om dit over te nemen."

Voor meer informatie:
Marcelissen
Blauwwater 14
5951 DB Belfeld
Tel: 077-4752002
Fax: 077-4751990
info@marcelissen.nl
www.marcelissen.nl


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018