Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dofra Foodtec levert compleet machinepark aan Coastal Green in California

Afgelopen week gingen de laatste machines van Dofra Foodtec voor de nieuwe plant van Coastal Green op de boot richting USA. Coastal Green Vegetable Company LLC uit Oxnard, California verwerkt groenten als broccoli, bloemkool en paprika in grote hoeveelheden voor de diepvriesindustrie. Het bedrijf heeft ruim 90 jaar gecombineerde ervaring in het verbouwen, verwerken en verkopen van groenten en fruit en heeft ongeëvenaarde expertise op het gebied van diepgevroren groenten. Doordat het bedrijf er op toeziet dat alle groenten binnen 6 uur na de oogst gewassen, geblancheerd, gesneden en ingevroren zijn, kunnen ze een superieure kwaliteit diepvriesgroenten leveren. Een speciale “field department” houdt streng toezicht dat deze kritische 6 uur niet overschreden worden.

 
14 Paprika-ontkerners krijgen laatste controle in Horst voor transport.

In 2012 heeft Coastal Green haar bedrijfsvoering en bedrijfsprocessen kritisch tegen het licht gehouden. Zowel economische als duurzame aspecten werden onder de loep genomen. Het bedrijf dat met conventionele watersnijders haar paprika’s snijdt had jaarlijks maar liefst $ 5.000.000 aan afvalverlies.
Een watersnijder positioneert de paprika niet alvorens deze wordt gesneden. Hierdoor ontstaat een snijdverlies van 35% tot 40% en moet achteraf de kern en het steeltje uit de gesneden massa gescheiden worden.

Uit een studie naar alternatieve methoden om de paprika’s te ontkernen en te delen kwamen de innovatieve paprika-verwerkingsmachines van Dofra Foodtec uit Horst veruit als beste uit de bus. “Geen enkele ander merk van paprikaverwerkende machines kwam zelfs maar in de buurt bij het rendement dat de machines van Dofra Foodtec haalde.” verteld John de Groot, CEO van Dofra Foodtec met gepaste trots. “Na het verwijderen van het steeltje en het ontkernen van de paprika ligt het gewichtsverlies bij ons op 15% voor de kleinste paprika’s tot slechts 8% voor de grote paprika’s.” aldus de Groot. Voor Coastal Green was het dan ook meteen duidelijk dat overstappen op de machines van Dofra Foodtec “the only sensible option” was. “En met een Return on Investment van minder dan 1 jaar was het besluit snel genomen”, aldus de Groot.


Samen met de Amerikaanse partner van Dofra Foodtec, het bedrijf Heinzen Manufacturing International, worden de 14 parpika-ontkernmachines en bijbehorende randapparatuur de komende maand geïnstalleerd bij Coastal Green. ”We hopen dat dit project een eye-opener zal zijn voor andere paprika-verwerkers in de USA die nog traditioneel watersnijden”, sluit de Groot af.

 
De PD-6000 paprika-ontkerner van Dofra Foodtec.

Voor meer informatie:
Dofra Foodtec BV
John de Groot
Nijverheidsstraat 11
5961 PJ Horst
T +31(0)77 399 98 88
F +31(0)77 399 98 89
info@dofra.nl
www.dofra.nl
 
Publicatiedatum: