Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roy Lemmen (Sormac) ziet mogelijkheden:

"Overal actief waar lonen hoog zijn en automatisering de kosten kan drukken"

Het Venlose bedrijf Sormac is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van machines voor de groenteverwerkende sector. De machines van Sormac bestrijken een breed scala aan activiteiten: van het schillen van uien, aardappelen en wortelen tot het wassen en drogen van bladgroenten. Daarbij gaat het niet alleen om stand alone machines, maar ook om het ontwerpen en installeren van complete verwerkings- en sorteerlijnen. Op het ogenblik richt Sormac het vizier ook op de Amerikaanse markt: “Een buitengewoon interessante en diverse markt met veel potentie.”


Robert Heckathorn en Roy Lemmen van Sormac

Sormac is een vaste standhouder op internationale AGF-beurzen, zoals United Fresh dit jaar in San Diego. "Het is belangrijk, maar ook gewoon ontzettend boeiend om je hier te profileren", zegt Area Sales Manager Robert Heckathorn.



Breed scala
Sormac richt zich niet op één speciale machine, maar probeert het bedrijf zo breed mogelijk te profileren. Sales Manager Roy Lemmen: "We hebben een heel scala aan groente verwerkingsmachines, waarmee we de markt opgaan. We hebben een aantal zogenaamde kernmachines, zoals de uienschiller en aardappelschilmachine, maar het gaat bij ons niet alleen om schillers, maar ook om sorteermachines, complete wortelsnij- en sorteerlijnen en was- en drooglijnen voor bladgroenten. Daar zitten ook hele specialistische, op klantwens gemaakte machines tussen."



Sormac werkt vanuit Venlo, maar de vertegenwoordigers zijn regelmatig in de VS. “We bedienen de grote spelers, zeker, maar ook de segmenten daaronder. Er zijn veel bedrijven die regionaal actief zijn en die voor ons even interessant zijn als de grote spelers. We bedienen met hetzelfde plezier nichebedrijven, die een hele specifieke vraag hebben”, zegt Roy. Sormac is niet alleen actief in Europa en de VS, maar ook wereldwijd. "Samengevat zou je kunnen zeggen dat we vooral vertegenwoordigd zijn op markten waar de lonen hoog zijn en waar automatisering de kosten kan drukken."



Vraag verschuift
Het beeld bestaat soms dat West-Europa en Nederland in het bijzonder een beetje verzadigd is op het gebied van verwerkingsmachines. “Dat is niet zo,” zegt Roy. “We zien dat de markt zich zo ontwikkelt dat er altijd weer behoefte is aan innovatie, modernisering en gemak. En de producten zelf veranderen. Kijk maar naar de babyleaf, die nu erg in opkomst zijn. Eerst was het allemaal ijsbergsla. Voor de verwerking van babyleaf heb je toch weer net iets andere machines nodig in verband met de delicaatheid en hier hebben wij met onze machines op ingespeeld!”



De grootste uitdaging voor de Amerikaanse markt is volgens Robert Heckathorn het doorbreken van de malaise. "Veel mensen voelen nog steeds de nasleep van de recessie. Als we erin slagen het vertrouwen van ondernemers terug te winnen en aan kunnen tonen, dat men zich kan verbeteren ten aanzien van automatisering of nieuwe manieren van verwerken opent dat zeker enorme perspectieven."

www.sormac.nl
Publicatiedatum: