Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gaan omzet in overige verkoopkanalen ook boven water halen"

Bionext trots op groeicijfers bio-bestedingen

Tholen - Bavo van den Idsert (Bionext) reageert enthousiast op de groeicijfers van de bestedingen aan biologische producten (+14,3% in 2012). Deze groeicijfers zijn gepubliceerd in de zojuist verschenen Monitor Duurzaam Voedsel 2012, een uitgave van het Ministerie van Economische Zaken. "Dit is een zeer goed resultaat. Vorig jaar is de economische crisis meer voelbaar geworden in de portemonnee van de consument. Dan is het een heel knappe prestatie als je in zo'n periode een dergelijke groei kunt realiseren", aldus de directeur van Bionext.

Bavo geeft aan dat de bestedingen aan biologische producten hiermee voor het zesde achtereenvolgende jaar met dubbele cijfers gegroeid zijn. "Ik vind het vooral ook heel mooi om te zien dat aan de primaire teeltkant een forse groei te zien is. De gevolgen van het groeiende consumentenvertrouwen vertaalde zich lange tijd niet naar het aantal bio-bedrijven en de oppervlakte waarop biologisch geteeld werd. Dat draait zich nu dus om. Ik hoop dat dit tendens doorzet. Daardoor zal de aanvoer vanuit Nederlandse bedrijven zich verder ontwikkelen."

Voor Bionext is het van belang om de totale omzet in biologische voeding boven water komt. In de Monitor Duurzaam Voedsel is enkel naar de belangrijkste verkoopkanalen gekeken waarvan gegevens beschikbaar waren. "De vrije verkoop van bioproducten is hier tussenuit gehaald. Wij verwachten dat daardoor een behoorlijk deel van de omzet niet meegeteld is. Dit aandeel schatten wij op zo'n 13%. Wij gaan alles in het werk stellen om te inventariseren hoeveel omzet in die overige verkoopkanalen gerealiseerd is. Dan kunnen we de volledige omzet bekend maken. Wij verwachten dat de omzet boven de 1 miljard euro uit zal komen."

Voor meer informatie: Bavo van den Idsert, 030 2339970