Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eerste machine verkocht aan Hermann AG in Zwitserland

Vernieuwde Polijster DT Dijkstra ideaal voor AGF-verpakkers

Tholen - DT Dijkstra heeft een nieuwe polijster ontwikkeld. Deze energiezuinige compacte installatie is eenvoudiger te besturen en te reinigen. De rollen zijn eenvoudig te wisselen en de hardheid van de rollen is aan te passen aan het product. "De polijster reinigt en polijst knol- en wortelgewassen en is daarom ideaal voor de verpakkingsbranche", zegt Jurrien Overheul.


 
"De machine heeft een capaciteit van 10 ton/uur op basis van aardappelen. "In totaal zijn wij ongeveer een jaar met het ontwerp, de productie en het testen van deze machine bezig geweest. In de ontwerpfase hebben we extra aandacht besteed aan de bouwwijze. Dit gaf ons niet alleen het voordeel tijdens de productie, maar geeft ook zeker de klant het voordeel van goede toegankelijkheid en eenvoudig en snel te reinigen", zegt Jurrien.

Inmiddels is de eerste machine verkocht aan Hermann AG in Zwitserland. "We verwachten dat er snel meer volgen. Deze nieuwe polijster zorgt voor een verbeterde presentatie en een toename van de prijs per kg voor het eindproduct. Daarnaast is de machine duurzaam en onderhoudsvriendelijk", vervolgt Jurrien.

DT Dijkstra is al meer dan 85 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van machines voor het sorteren, reinigen en logistieke handelingen voor knol- en bolgewassen zoals aardappelen, uien, rode bieten, bollen, spruiten, peen etc.

Voor meer informatie:
Jurrien Overheul
DT Dijkstra bv
Landbouwkade 6
8304 AE Emmeloord
T: +31 (0) 527 697731
F: +31 (0) 527 617232
www.dtdijkstra.nl
Publicatiedatum: