Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nog voldoende uien beschikbaar voor maand juli"

Freeland nieuwe speler in biologische uien

Tholen - Freeland bestaat dit jaar 15 jaar en zij importeren reeds meerdere jaren Egyptische rode uien. Deze uien worden bij een uienpakstation in Waddinxveen gelost en opgeslagen. Sinds twee jaar importeert Freeland ook biologische uien. "Dit zijn we op verzoek van diverse klanten gaan doen", zo licht Kees van den Bosch toe.



De biologische uien uit Egypte worden ontvangen en bewaard door Aaldering Bio-ui in Biddinghuizen. Kees geeft aan dat Freeland zowel gele als rode uien van twee verschillende afladers heeft. "De bio-uien komen binnen in big bags van circa 1100 kilogram en worden meteen gesorteerd en uitgezocht voor de droogwand gezet. Dit is wel wat kostenverhogend, maar wel goed voor het afleveren van de uien. We zijn heel flexibel en leveren van 10 zakjes tot complete ladingen en meerdere verpakkingen."



De bio-uienmarkt is volgens Kees heel rustig. "Er is voldoende aanbod. En de Hollandse uien komen wat later door het koude weer. Wij hebben voor de maand juli nog voldoende Egyptische biologische uien beschikbaar en actieplanning is mogelijk. Alle maten zijn voorradig en alle benodigde documenten voor bio-uien zijn aanwezig. Vanaf begin augustus zullen er bij ons alweer Nederlandse biologische uien verkrijgbaar zijn."

Voor meer informatie:

Kees van den Bosch
Freeland B.V.
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
0591 670570
06 51406694
kees@freeland.nl
www.freeland.nl