Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Rauwe knoflook halveert kans op longkanker”

Volgens een Chinees onderzoek aan het Jiangsu Provincial Centre for Disease Control and Prevention halveert het eten van twee teentjes rauwe knoflook per week de kans op longkanker. Uit de studie bleek dat de kans met maar liefst 44% daalde. Ook bij fervente rokers was dat nog steeds 30%. 

Of dit voor gekookte knoflook ook geldt, is nog niet bekend. Eerder onderzoek suggereert dat het verantwoordelijke ingrediĆ«nt een chemische stof is, genaamd allicine. Deze wordt vrijgegeven wanneer het teentje wordt vermalen. 

Bron: www.dailymail.co.uk

Publicatiedatum: