Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Videoreportages Uiennieuws.nl

Klik hier om de oudere videoreportages te bekijkenZoeken:


1 - 10 van 15 video's

Kies een pagina: [ 1 2 ]


Dick Meulblok: "De organisatiegraad moet omhoog"
ADN viert 20e verjaardag tijdens AGF Detail

Tholen - AGF Detailhandel Nederland (ADN) vierde tijdens de AGF Detail een feestje, want de belangenorganisatie bestond twintig jaar. We hebben al heel wat meegemaakt. Qua ledenaantallen zijn we weliswaar kleiner geworden, maar we hebben wel een kwaliteitsslag gemaakt als branche-organisatie", vertelt voorzitter Dick Meulblok. "Wel zouden veel meer detaillisten zich moeten aansluiten bij ADN. De organisatiegraad moet omhoog. De grote, toonaangevende bedrijven zijn wel lid bij ons, maar nog te veel kleinere zaken zijn dat niet. Wat mij betreft sluit heel Detailhandel Nederland zich aan, want samen staan we sterk."

Video klik hierRaymond Siliakus

Raymond Siliakus:
"AGF Detail wordt jaarlijks terugkerend feestje"

Tholen - Beursorganisator Raymond Siliakus keek gisteravond tevreden terug op de AGF Detail. Deze detaillistenbeurs vond altijd om de twee jaar plaats, maar nu heeft de organisatie gekozen om de beurs volgend jaar wederom te organiseren. "We hebben gekeken naar de markt en je ziet dat veel specialistische versbeurzen al in een jaarlijkse cyclus werken. De behoefte aan een eigen platform is gewoon heel groot en ook voor AGF-detaillisten is het goed om een jaarlijks terugkerend feestje te hebben", zegt Raymond in deze videoreportage, waarin ik hem tevens vraag of AGF Detail wel te combineren valt met Fresh Rotterdam.

Video klik hierPerry Kuilboer, Bejo Zaden

Perry Kuilboer van Bejo Zaden:
"Veel interesse voor de purple sprouting broccoli Santee"

Tholen - Afgelopen week vonden bij Bejo Zaden de Open Dagen plaats. "Schitterend hoe, met name het internationale publiek ons weer weet te vinden", vertelt verkoopleider Perry Kuilboer in deze videoreportage, waarin speciale aandacht is voor de purple sprouting broccoli Santee, het ruime wortelassortiment en de aspergeplanten.

Video klik hierDirk Duijzer (Rabobank)

Dirk Duijzer (Rabobank)
"Rabobank kiest voor een Food & Agri strategie in de wereld"

Tholen - Dirk Duijzer, directeur Food & Agi van Rabobank Nederland, hield maandag een presentatie over duurzaam handelen. Zijn presentatie had de ondertitel 'praters en doeners in Nederland'. "Want er zijn de laatste jaren grote plannen van kabinetten, convenanten met branche-organisaties, vergaande visies van banken - waaronder de Rabobank, NGO's met veel onheilsboodschappen. Maar gebeurt er nog iets", vroeg Duijzer zich in Zeewolde af tijdens de bijeenkomst waarbij de zonne-energie installatie van de Maatschap Boon in gebruik werd gesteld.

Video klik hierPhilip Smits (The Greenery)

Philip Smits, The Greenery:
"Gigantische uitdaging voor sector om verduurzaming te communiceren"

Tholen - Algemeen directeur Philip Smits van The Greenery hield een presentatie over verduurzaming van de tuinbouw. Volgens Smits is de duurzaamheidstrend realiteit geworden. "De potentiële doelgroep voor duurzame consumptie bedraagt 3,9 miljoen Nederlandse shoppers. Deze groep is goed voor 29,5 miljard of 54% van de totale Nederlandse bestedingen binnen het totale supermarktassortiment. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die investeren in duurzaamheid, gemiddeld 15% beter presteren dan hun concurrenten in de sector."

Video klik hierMinister Gerda Verburg (LNV)

Minister Verburg (LNV):
"Nederlandse land- en tuinbouw koploper op gebied duurzame energie"

Demissionair minister Gerda Verburg van LNV heeft maandag bij Greenery-teler Boon van Flevo Vers te Zeewolde een grootschalige zonne-energie installatie in gebruik gesteld. Verburg noemde het een groot genoegen om bij de Maatschap Boon aanwezig te zijn en verwelkomde de 'Boontjes' dan ook allemaal persoonlijk. "Het is voor dit bedrijf de dag van de waarheid, waarin de grote stap wordt gezet van een nieuw avontuur. Ik ben trots om hier te staan, omdat de Nederlandse land- en tuinbouw een koploperspositie aan het innemen is op het gebied van duurzame energie!

Video klik hierJan Teunis Boon


Michel Peek (Horizon Energy)

"Eind 2013 CO2-neutraal produceren"
Grootschalige zonne-energie installatie in gebruik genomen bij Flevo Vers

Demissionair minister Gerda Verburg van LNV heeft maandag bij Greenery-teler Boon van Flevo Vers te Zeewolde een grootschalige zonne-energie installatie in gebruik gesteld. De zonne-energie installatie stelt de teler in staat sperziebonen en spruiten energieneutraal te produceren. Naast spruiten en sperziebonen is Flevo Vers actief in aardappelen, uien en wortelen. Daarnaast heeft het bedrijf 238 melkkoeien en is de teelt van biologische producten in een apart bedrijf ondergebracht. "Het doel van Flevo Vers is om één van de duurzaamste agrarische ondernemingen in de sector te zijn en te blijven", vertelde Jan Teunis Boon, die het woord voerde namens de maatschap. Want ook vader en oprichter Adri, moeder Sis en broers Erik en Jacob zijn in het bedrijf werkzaam. Michel Peek van Horizon Energy gaat vervolgens in op de zonne-energie installatie

Video klik hierMinister Gerda Verburg (LNV)

Philip Smits en Dirk Duijzer roepen op tot behoud LNV-ministerie
"U zult mij nooit in de hoedanigheid van LNV-staatssecretaris tegenkomen"

Tholen - Het zat er natuurlijk wel een beetje in dat er gevist zou worden naar de toekomst van het landbouwministerie bij demissionair minister Verburg van LNV, nadat eerder deze week geruchten gingen dat in het nieuwe kabinet het Landbouwministerie zou worden ondergebracht bij het Ministerie Economische Zaken. Tijdens de opening van zonne-energie installatie bij Maatschap Boon adviseerden algemeen directeur Philip Smits van The Greenery en Dirk Duijzer van de Rabobank de minister dan ook dringend om het landbouwministerie in stand te houden. Duijzer opperde zelfs om Economische Zaken bij het landbouwdepartement onder te brengen.  In Zeewolde liet minister Verburg echter aan duidelijkheid niets te wensen over. "Ik kan u zeggen dat u mij nooit zal tegenkomen in de hoedanigheid van staatssecretaris van LNV"

Video klik hierTon Derix

Ton Derix: "In gesprek met DailyFresh om krachten te bundelen"
"Het wordt tijd dat tarieven in AGF-transport gaan veranderen"

Tholen - Menig AGF-transporteur beleefde vorig jaar een moeilijk jaar. In deze videoreportage vertelt Ton Derix van Derix Logistics uit Venlo dat de situatie behoorlijk is aangetrokken. "Onze omzet is nu behoorlijk gestegen. Wel hebben we een probleem met de tarieven, die nog op een niveau liggen van twee jaar terug. Het wordt zeker in het groententransport er niet makkelijker op om alles op tijd bij de klanten te brengen.  Daarom  is het nu echt tijd dat er wat gedaan wordt aan de tarieven.” Momenteel onderzoekt Derix daarom samen met DailyFresh Logistics de mogelijkheden om de krachten te bundelen.

Video klik hierWillem Treep en Drees Peter van den Bosch

"Ons doel is om lokale voedselketens op te zetten"
Willem&Drees zoeken schapruimte en telers

Willem Treep en Drees Peter van den Bosch verruilden hun carričre bij Unilever afgelopen jaar voor een eigen project: Willem & Drees. Het doel van hun bedrijf is om lokale voedselketens op te zetten om mensen kennis te laten nemen van het eten uit hun eigen omgeving. Inmiddels staan er in zo'n 35 winkels (waaronder supermarkten) een schap van Willem & Drees. De ambitie is om uit te groeien naar 250 winkels. "Iedereen die wil, kan gewoon bellen, want dan kunnen we kijken of we zo'n schap neer kunnen zetten!"

Video klik hier
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland