Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Driezijdige landbouwkippers

Fahrzeugbau Tatgenhorst uit Wagenfeld (D) bouwt al vele jaren driezijdige kippers voor landbouwdoeleinden (aardappels-uien-graan-bieten etc. ) De kippers zijn leverbaar in 2 en 3-assige uitvoering. Ze hebben een degelijk stalen onderstel met assen voorzien van parabool vering. Aan de voorzijde is een driehoek dissel met naar wens een 40 of 50 mm trekoog, de dissel is voorzien van verstelbare veer om deze in de juiste aankoppel positie te brengen. Desgewenst kan er aan de achterzijde van de aanhangwagen een vangmuil koppeling gemonteerd worden. Tussen de hoofdliggers wordt een onderbouw cilinder gemonteerd. Aan de voor- en achterzijde zijn de draaipunten met hand verstelbare vergrendeling.



De kipper is opgebouwd uit stalen U- en kokerprofielen met daarop een stalen plaat als vloer. Vaste rongen en een vast kopschot, doorlopende vergrendelassen tot de middenrong en handbediende vergrendeling aan de voor en achterzijde, desgewenst hydraulisch te vergrendelen. De schotten zijn van groene betonplex platen deze zijn voorzien van stalen scharnieren en een aluminium omlijsting. Aan de voorzijde een loopbordes voor de bediening van het rolzeil. De achterzijde is een dubbel scharnierbare klep met centraal in het midden een verstelbare schuif met uitlooptrechter. De klep is in een halve en hele uitvoering te openen. Aan de bovenzijde is een oprolbaar zeil gemonteerd. Alle stalen delen worden gestraald en gespoten in primer en standaard kleur rood en groen. Een afwijkende kleur naar wens is mogelijk.

Aanhangwagens kunnen geleverd worden met een 25 of 40 km TÜV Fahrzeugbrief.

Bron: Van der Peet
Publicatiedatum: