Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: minimumexportprijs uien verlaagd naar 150 dollar per ton

De Indiase overheid heeft besloten de minimumexportprijs (MEP) voor uien verder te verlagen tot 150 Amerikaanse dollar (€110) per ton vanaf de 350 dollar (€256) per ton. De regering verlaagde op 19 december de uien-MEP al van 800 dollar tot 350 dollar per ton om de export te stimuleren na protesten van telers op de verlaging van de groothandelsprijzen.

Op 25 december vergaderden de minister van Landbouw en de minister van Handel en Industrie over de kwesties die in verband staan met de scherpe daling in de groothandelsprijzen van uien in de productieregio's Maharashtra en over de behoefte aan een herziening van de MEP.

Er zal nauw en regelmatig toezicht worden gehouden op de aankomsten, de modale groothandelsprijzen en en de retailprijzen van uien in het land. De regering zal indien nodig in de toekomst passende interventies houden om prijsstabiliteit voor consumenten en adequate binnenlandse beschikbaarheid van uien te verzekeren. Ook zal het zorgen voor prijsbescherming voor telers met het oog op het balanceren van de belangen van zowel de telers als binnenlandse consumenten.

Source: business-standard.com
Publicatiedatum: