"Ronald Hartman: "We hebben een superjaar gehad"

Hartman Expeditie gespecialiseerd in AGF-groupage naar Scandinavië

Tholen - Hoewel veel logistieke dienstverleners klagen over de situatie in transport, is een klaagzang aan Ronald Hartman van Hartman Expeditie uit Poeldijk niet besteed. "Ik herken me er in het geheel niet in. Wij hebben nog geen dip gehad en een superjaar gedraaid", vertelt de transporteur, die gespecialiseerd is in het AGF-groupagetransport richting Denemarken, Zuid-Zweden en Noorwegen.


Ronald Hartman

Hartman Expeditie is gevestigd op het ABC-terrein in Poeldijk en heeft een nevenvestiging in Veenoord, waar vandaan de verladingen plaatsvinden. Met LZV's heeft het bedrijf een shuttledienst tussen Veenoord en het Westland. Er wordt veelal geladen in Nederland of België, maar ook bij adressen die op de route liggen, zoals in Noord-Duitsland. "Het geconditioneerd transport richting Denemarkten is onze core business. Dagelijks hebben we 25 tot 30 auto's in groupage onderweg", vertelt Ronald.

"We onderscheiden ons door onze flexibiliteit en denken in oplossingen. Veel concurrentie van 'Oostblokkers' hebben we niet, want daar is ons werk te specialistisch voor. Wij hebben alleen Nederlandse chauffeurs", vertelt Ronald. "Ook belangrijk is dat we een eigen kantoor in Denemarken hebben met twee mensen, die de taal spreken en retourladingen verzorgen. Hierdoor zitten we dicht op de markt."In de retourladingen schuilt dan ook de kracht van Hartman Expeditie. "Alle auto's komen geladen terug met vlees, vis, brood, meubelen of mosselen. Ook hebben we een twintigtal trailers die zijn uitgerust met rollenbanen om zo ook luchtvracht te vervoeren van en naar Scandinavië. Natuurlijk werken we veel samen met collega's. Uiteindelijk zitten we in hetzelfde vak en moet je elkaars kracht benutten."

In de toenemende initiatieven op het gebied van multimodaal transport, ziet Ronald geen rol voor zichzelf weggelegd. "Dat is wel een alternatief voor volle vrachten, die lang van tevoren gepland worden, maar in de daghandel waarin wij actief zijn, past dat niet. Wel zie ik dat er steeds meer containers rechtstreeks naar de Scandinavische havens, zoals Helsingborg worden vervoerd."Het wagenpark van Hartman Expeditie omvat de merken DAF, MAN, Scania en Volvo en bestaat uit 53 eigen trailers, waarvan 10 met laadklep, vier dubbele verdampers, 28 eigen trekkers. "We hebben een systeem met drie chauffeurs op twee auto's, waarbij elke auto jaarlijks 250.000 kilometer op de teller bijschrijft", zegt Ronald. Hij verwacht niet dat de specialisatie op Scandinavië de komende jaren zal verdwijnen. "Voor 98% rijden we op Scandinavië. Dat is onze tak van sport. Wel zien we duidelijk dat deze landen in het vierde kwartaal meer eigen product hebben, want dan zijn de volumes een stuk lager."

Ronald ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. "Mij hoor je niet over crisis. We werken met een enthousiast team en hebben over werk niet te klagen. Wel wachten we met smart op de dag dat Duitsland de LZV's vrij baan geeft. Dat dit gaat gebeuren, staat vast, maar we zijn erg benieuwd naar het toegestane gewicht."Voor meer informatie:
Ronald Hartman
Hartman Expeditie
ABC Westland 407
2685 DE Poeldijk
Tel: 0174-520516
Fax: 0174-511738
ronald@hartmanexpeditie.nl
www.hartmanexpeditie.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven