Bejo toont groeiend assortiment biologisch geproduceerd zaad tijdens Fruit Logistica

Op vrijdag 7 februari organiseert Bejo een biologisch ontbijt met als thema 'een goede start van de dag - biologisch van zaad tot bord' waarbij ze met telers en klanten uit de keten in gesprek wil gaan over het sluiten van de biologische keten.
 
Bejo is een voorloper in de productie en verkoop van biologische zaden. Jaarlijks voegt Bejo nieuwe rassen toe aan haar biologisch assortiment. Bejo merkt dat de biologische sector steeds meer het belang ziet van biologisch zaad om de biologische voedselproductieketen te sluiten. Daarom voert Bejo de biologische zaadproductie steeds verder op om aan de vraag vanuit de markt te voldoen. Het is een van de redenen waarom Bejo dit jaar ook speciaal aandacht schenkt aan haar biologisch assortiment tijdens de Fruit Logistica.

Bejo brengt haar biologische zaadproductie naar een hoger level. Dit jaar heeft Bejo opnieuw een groter aanbod van biologisch zaad voor verschillende landen met verschillende seizoenen en doeleinden. Van meeldauwresistente uien tot smaakvolle wortelen, Bejo heeft meer dan 40 gewassen in haar biologische assortiment.

Van het uienras Hylander is komend jaar meer biologisch zaad beschikbaar voor West-Europa. De introductie van deze Rijnsburger ui met een hoge resistentie voor meeldauw groeit nog steeds in populariteit. Enkele jaren geleden introduceerde Bejo ook Yankee; een Amerikaans type ui met eveneens een hoge resistentie tegen meeldauw.

Innovatieve gewassen ook biologisch verkrijgbaar

Tijdens de Fruit Logistica presenteert zaadveredelaar Bejo Zaden de gewassen Purple sprouting broccoli, snack peen en sjalotten uit zaad. Gewassen waarmee Bejo Zaden gehoor geeft aan de groeiende vraag naar smaakvolle, gezonde en gemakkelijk te bereiden groenten. Ook voor deze gewassen is biologisch zaad beschikbaar.

Bejo nodigt u uit om de stand te bezoeken, de gewassen te bekijken en de groenten te proeven die te plekke worden bereid door een chef. Uiteraard gaan wij graag met u in gesprek over onze producten. Kijk voor meer informatie over deze gewassen op www.bejo.nl/innovatieve-concepten

Bezoek Bejo op de Fruit Logistica! 5 t/m 7 februari 2014 van 09.00-18.00 uur, hal 1.2 stand B-17.


Bron: Bejo

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven