Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
William Nannes, Beemsterboer:

"Voor de huidige oogst kunnen we grote volumes Afrika wel vergeten"

"Afgelopen vrijdag gaf Jaap Wiskerke zijn visie op de verwachting die hij heeft voor uienmarkt van de komende maanden. Volgens William Nannes van exportbedrijf J.P. Beemsterboer behoeft zijn beschrijving van de Afrikaanse markt en met name Senegal wel enige aanvulling.

"Januari/februari 2013 importeerde Senegal een record hoeveelheid aan uien, 40.000 ton. Met een consumptie van circa 4.000 ton per week waren deze volumes veel te groot. Afhankelijk van de weersomstandigheden begint de lokale oogst rond half februari. In 2013 was er nog zoveel import uien op de markt dat deze de lokale uien gigantisch in de weg zaten en prijzen derhalve tot ver onder de kostprijs reduceerde. Telers kwamen in opstand en importeurs en exporteurs verloren miljoenen", blikt Nannes terug.



"De regering laat dit absoluut geen tweede keer gebeuren en zal waarschijnlijk nog een beperkt importvolume toestaan, dit zal niet in verhouding staan tot de volumes van het afgelopen jaar. Er ligt nu voldoende uien op de markt en de prijzen zijn de afgelopen maand eerder gezakt dan gestegen", vervolgt William. "De tweede grote importeur is Ivoorkust, maar door de grote volumes die er in december zijn geïmporteerd, is de markt op dit moment slecht en verwacht ik daar ook geen vraag meer vandaan. Voor de huidige oogst kunnen wij voor grote volumes Afrika wel vergeten en zullen wij het moeten hebben van andere bestemmingen."


Publicatiedatum: