Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tsjechië wordt belangrijker als importland van groenten en fruit

Tsjechië wordt steeds interessanter als levensmiddelmarkt, zo meldt de Duitse website Fruchthandel.de. De belangrijkste leverancier is Duitsland. Bijna één vierde van de import naar Tsjechië komt hier vandaan. Vooral groenten en fruit worden veel naar Tsjechië geëxporteerd, aangezien er in het land sprake is van een stijgende vraag naar verse agrarische producten.

Hierbij komt indirect ook tot uitdrukking dat de groente- en fruitteelt in het land ondanks gunstige klimaatomstandigheden en een goede bodemkwaliteit, is afgenomen van ooit 35.000 hectare naar 8.000 hectare vandaag de dag. In de gehele breedte van het levensmiddelsegment vindt men naast Tsjechische producten ook buitenlandse, vaak Duitse producten in de schappen van de supermarkten. Duitse aanbieders profiteren daarbij ook van het feit dat van de zes omzet sterkste handelsconcerns in Tsjechië er vier uit Duitsland komen (Schwarz CR, Rewe CR, Makro Cash & Carry CR en Globus). Met uitzondering van de Tsjechische inkoopcoöperatie Coop bepalen buitenlandse handelsketens de markt van snel bederfelijke waren.

Publicatiedatum: