Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Conclusie consumentenonderzoek TNS:

"Er wordt nog te weinig biologisch geteeld in Nederland"

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken heeft Onderzoeksbureau TNS de maatschappelijke waardering van de Nederlandse landbouw en visserij gemeten. Uit het rapport blijkt onder meer dat er in de ogen van de Nederlandse consumenten nog te weinig biologisch geteeld wordt.

Met onderzoek, waarbij de maatschappelijke waardering van de landbouw en visserij wordt vastgelegd in een rapportcijfer, wil het Ministerie van Economische zaken meten wat het huidige beeld is onder de Nederlandse bevolking en hoe dit beeld zich door de jaren heen ontwikkelt.

Mensen die zeer goed bekend zijn met de agrarische sector geven een 8,2 als rapportcijfer. Gemiddeld geven de Nederlanders een rapportcijfer van 7,6. Positieve punten van de agrarische sector hebben betrekking op het harde werken van de boeren en het belang van de sector voor het voedsel en de samenleving. Kritiekpunten hebben te maken met de geringe aandacht voor het milieu en dierenwelzijn en het feit dat er nog te weinig biologisch geteeld wordt.



Klik hier voor het volledige rapport.
Publicatiedatum: