Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Groene Schuur Zeist: AGF direct van de biologische teler

Sinds eind 2013 is het nieuwe voedselcollectief De Groene Schuur, in Zeist van start. Initiatiefneemster Gabrielle is zeer enthousiast over het systeem van levering van groenten en fruit direct van de boer. "Wij krijgen één keer in de twee weken mooie verse spullen aangeleverd direct van de BioRomeo-boeren. De sociale interactie die daarnaast ontstaat tussen de leden van De Groene Schuur onderling maar ook tussen de leden en de boeren maakt het alleen nog maar leuker om met dit systeem te werken", aldus Gabrielle.



In navolging én met hulp van de Groenteclub uit Bussum, is in december 2013 De Groene Schuur in Zeist opgericht. Een groentencollectief waarbij een groep consumenten direct de groenten inkoopt bij BioRomeo. Per toerbeurt helpen de deelnemers om de bulk afgeleverde groenten in de diverse bestellingen te verdelen. Lekker groentewinkeltje spelen dus. Niet alleen houd De Groene Schuur hiermee de prijs voor de consument laag terwijl de boer een faire prijs ontvangt, de binding met het eten dat 's avonds op je bord ligt is zoveel groter.

Voor meer informatie: www.degroeneschuurzeist.nl

Bron: BioRomeo
Publicatiedatum: