Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europa: betere omstandigheden voor seizoensarbeiders

Voor seizoensarbeiders uit derde wereld landen gelden voortaan betere arbeids- en leefomstandigheden in de Europese Unie, meldt de Duitse website Fruchthandel.de. Het Europees Parlement bevestigde een overeenkomst met de Europese Raad en de Europese Commissie.

De arbeiders krijgen onder andere recht op een passend onderkomen en een beperking van het maximale aantal werkuren. Tegelijkertijd moeten de nieuwe regels verhinderen dat een tijdelijk verblijf een duurzaam verblijf wordt. De lidstaten kunnen verder zelf beslissen hoeveel derde wereld burgers zij voor seizoensarbeid in hun land toelaten. Elke regering zal echter een maximale verblijfsduur voor seizoensarbeiders vast moeten leggen, die tussen de vijf en en negen maanden over een periode van twaalf maanden ligt. Binnen deze termijn kunnen seizoensarbeiders hun contracten verlengen of overstappen naar andere werkgevers. Iedereen die als seizoensarbeider naar de EU wil komen, moet een geldig arbeidscontract of een bindend arbeidsplaatsaanbod voorleggen, waarin de lonen en arbeidstijden zijn vastgelegd. Wanneer het onderkomen door of via de werkgever wordt verschaft, mag de huur niet bovenmatig hoog zijn of automatisch van het loon van de werknemer af worden getrokken.
Publicatiedatum: