Veredelaars Nickerson-Zwaan presenteren nieuwste kruisingen

Afgelopen woensdag 12 februari verzamelden de gewasspecialisten van Nickerson-Zwaan zich in het gloednieuwe kweekbedrijf in Rilland. De veredelaars presenteerden hier de nieuwste kruisingen. Daarnaast werd er ook besproken wat de trends in de toekomst zullen zijn, en dus waarop de veredelaars zich moeten richten. Veredeling is een tijdrovende klus en met het inschatten van de trends proberen de veredelaars rassen te creëren die nieuwe toegevoegde waarde bieden in de teelt van uien.

Het creëren van de ouderlijnen en van de uiteindelijke hybride is een proces dat meer dan 10 jaar tijd in beslag neemt. Vervolgens worden de kruisingen meerdere jaren getest in verschillende teeltgebieden in Noord-West Europa. Pas als de veredelaars er zeker van zijn dat een kruising een verbetering is voor het bestaande rassenpakket bieden zij deze aan voor de volgende fase in het proces. Vervolgens worden grotere proeven uitgezet en beoordelen gewasspecialisten het ras op het veld en in de bewaring onder praktijkomstandigheden. Na deze periode van intensief testen zal Nickerson-Zwaan nieuwe, succesvolle opvolgers voor het huidige rassenpakket met onder andere Centro en Dormo introduceren.

Een belangrijk speerpunt is het inbouwen van ziekteresistenties met het oog op het behoud van de kwaliteitskenmerken, die u van de Nickerson-Zwaanrassen gewend bent. Dit geldt natuurlijk voor zowel gele als rode uien. Nickerson-Zwaan hoopt u in de nabije toekomst de nieuwste resultaten op de diverse demovelden te laten zien. Zo kunt u zelf ervaren hoe deze rassen er in de praktijk uit komen.

Bron: Nickerson-Zwaan

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven