Field Fresh Tasmania investeert 3,5 miljoen dollar in upgrade uienpakstation

Tholen - Op maandag 17 februari 2014 vond de officiële opening plaats van het uienpakstation van Field Fresh Tasmania. Dit gebeurde door Richard Colbeck, liberale senator van Tasmanië en parlementair secretaris van de Minister van Landbouw. De CEO van FFT John Hosken sprak tijdens de opening: "Field Fresh Tasmania heeft een belangrijke upgrade gedaan in deze fabriek op het gebied van apparatuur. Het is een aanzienlijke zelf gefinancierde investering van 3,5 miljoen dollar over twee jaar en de eerste investering van deze omvang in meer dan 20 jaar. De upgrade van de fabriek is speciaal ingericht om aan de klantwensen te voldoen. Dit om ervoor te zorgen dat we consistent de hoogste kwaliteit en standaard leveren, zowel aan de mondiale als lokale markten."

Efficiëntie

"De nieuwe uienlijn behandelt de producten zachter en het proces gebeurt efficiënter. Hierdoor bereikt FFT een hogere operationele productiecapaciteit en kan deze verhogen met 30%. De productiecapaciteit stijgt van 45.000 ton naar 60.000 ton. In een tijd van een moeilijke situatie in de Tasmaanse landbouw industrie is is dit een goed verhaal voor Tasmanië. FFT is er trots op om te investeren en bij te dragen aan onze lokale Tasmaanse gemeenschap", aldus John Hosken.Europa belangrijkste afnemer
"Het moederbedrijf van FFT werd opgericht rond 1840 en FFT heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de export van uien. Het bedrijf levert rode en gele uien los of in diverse verpakkingen van 1 kilo tot big bag. De belangrijkste afnemer is Europa en dit blijft ook de belangrijkste markt. We zien het komende jaar positief tegemoet. De markt is momenteel goed, de producten zijn van mooie kwaliteit en er is al heel veel verkocht voor de komende maanden."


Rechts: Senator Richard Colbeck en CEO John Hosken

Voor meer informatie:
www.fieldfresh.com.au

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven