Hanos Wommelgem ziet aspergeseizoen als hoogtepunt

"Horeca is kieskeuriger en prijsbewuster geworden"

Tholen - Horecagroothandel Hanos heeft in Nederland diverse vestigingen. In België heeft het bedrijf er twee: in Hasselt en Wommelgem. In april 2004 werd de voormalige groothandel HGC in Wommelgem overgenomen door Hanos en in 2007 is de winkel verbouwd tot het huidige concept. Inmiddels wordt op een oppervlakte van 17.000m² een groot assortiment kwaliteitsproducten gepresenteerd en verkocht.


Hanos werkt met diverse weekdeals

Versmanager Patrick Andries en Laddawan Potha, afdelingschef AGF, vertellen over de ontwikkelingen in de afgelopen jaren en de groei van de AGF-afdeling. Patrick: "Wij bieden een totaalassortiment voor de horeca. Het onderscheid van Hanos ligt hem vooral in de snelheid van de logistiek en de gegarandeerde versheid. Onze centrale inkoop in Apeldoorn koopt vandaag op de veiling en morgenvroeg staat het hier." Hij geeft aan dat alles uit Nederland wordt gestuurd. "Ook op prijsgebied worden elke dag en soms meerdere malen per dag wijzigingen doorgegeven."

Veranderend koopgedrag
Volgens Laddawan zijn er in de afgelopen jaren zeker veranderingen geweest in het koopgedrag. "Je merkt bijvoorbeeld de invloed van kookprogramma's bij de klanten. Ook merk je dat bepaalde producten een opleving krijgen. Neem nu de pastinaak: deze at niemand zeven jaar geleden en nu is het alweer over de top heen. Ook andere vergeten groenten worden vaker aangekocht dan enkele jaren geleden. Exoten worden ook meer en meer geconsumeerd." Ze geeft aan dat de horeca de laatste karen kieskeuriger en prijsbewuster is geworden. "Zo'n twee jaar geleden kocht men sneller. Nu wordt er meer overwogen. Mensen kiezen hun producten zelf en zijn selectiever op prijs en kwaliteit. Wij zorgen er op de AGF-afdeling voor dat alles zo mooi mogelijk is gepresenteerd en helpen de klanten met hun vragen en wensen. Wij bieden ook maatwerk volgens de receptuur van de klant."


Een deel van de producten worden onder het Hanos-label verkocht, zoals deze slasoorten

Asperges
Vorige week kwamen de eerste asperges van het seizoen weer binnen. "Het aspergeseizoen is voor ons toch wel het belangrijkste seizoen van het jaar, een echt hoogtepunt", vertelt Patrick. "Hier worden al veel asperges verkocht, voordat Nederland ermee begint. Het begint vroeg en er worden per seizoen grote volumes afgenomen. Belgische klanten hebben over het algemeen ook meer geld over voor asperges. Het is geen probleem om hier kisten van 5 kilo aan 55 tot 60 euro weg te doen."


Alle producten worden op een kleurrijke manier gepresenteerd

Witloof
Producten worden in Nederland anders gegeten dan in België. "In Nederland wordt veel witloof geconsumeerd, maar in België eten ze meer chiconnettes, hele kleine witloof. Er wordt ook veel gegaarde witloof aangekocht. Als je ziet wat er daarvan rond kerst de deur uitgaat, dat is echt enorm. Misschien dat de koks hier toch eerder voor de halffabricaten gaan", aldus Patrick. Laddawan voegt eraan toe: "Onze sterrenchefs hebben vaak specifieke wensen. De echte topkoks willen bijvoorbeeld grondwitloof."


Laddawan Potha, afdelingschef AGF

Laddawan: "We 'spelen' met de seizoenen en jaargetijden door de producten elke keer anders te presenteren. Wekelijks hebben we ook aanbiedingen, die ook op een opvallende manier worden neergezet. De kwaliteit willen we zo hoog mogelijk houden en daarmee zijn we de hele dag bezig." Patrick: "De AGF-afdeling blijft spannend. Het is elke dag weer een kwestie van goed presenteren en opletten op houdbaarheid. Versheid is van optimaal belang. Er moet moeite voor gedaan worden. In onze afdeling hebben we mensen met productkennis en een horeca-achtergrond. Dat is natuurlijk ook de meerwaarde die Hanos geeft. We leren klanten kennismaken met diverse producten door kookdemonstraties te geven met verschillende thema's. Zo hebben we binnenkort een kok die hier op diverse manieren asperges komt bereiden. Daar blijven de aanmeldingen voor binnenstromen."


De Hanos-locatie in Wommelgem

Voor meer informatie:
Hanos Antwerpen
Nijverheidsstraat 54
2160 Wommelgem - België
+32 3 608 41 41
pandries@hanos.be
www.hanos.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven