BASF: omzet en resultaat gestegen in 2013

De omzet en het resultaat van BASF zijn in 2013 gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, meldt de Duitse website Gabot.de. "2013 was wederom een veeleisend jaar met veel tegenwind voor onze industrie. Desondanks hebben we ons doel bereikt: we hebben meer verkocht, nog nauwer met onze klanten samengewerkt en ons portfolio verder ontwikkeld", zei dr. Kurt Bock, bestuursvoorzitter van BASF, tijdens de balanspersconferentie in Ludwigshafen.

Met 18,1 miljard euro lag de omzet van de BASF Group in het vierde kwartaal licht boven het resultaat van dezelfde periode in 2012. De afzet steeg in alle segmenten. De verkoopprijzen waren in het vierde kwartaal in totaal licht gedaald. Acquisities droegen bij aan de omzetgroei, vooral in de segmenten olie & gas en Agricultural Solutions. Het EBIT-resultaat verbeterde zich in het vierde kwartaal met 584 miljoen euro en steeg naar 1,6 miljard euro.

In geheel 2013 steeg de omzet met bijna 3% naar 74 miljard euro. Vooral de omzetstijging in de segmenten olie & gas en Agricultural Solutions droegen hier wezenlijk aan bij. In de segmenten Chemicals, Performance Products en Functional Materials & Solutions daalde de omzet ondanks een hogere afzet licht. Hoofdreden hiervoor waren negatieve valuta-effecten. Het EBIT voor buitengewone posten nam in 2013 met 543 miljoen euro toe en lag op 7,2 miljard euro.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven