Edwin Vanlaerhoven, Valstar Holland:

"Britse markt wordt gekenmerkt door veel subculturen"

"Dankzij onze efficiƫnte inkoop en distributiesystemen slagen we erin om sneller dan een bedrijf in Londen te beleveren dan een Brits bedrijf kan", vertelt sales manager Edwin Vanlaerhoven op de website Hollanduktrade.nl van de ambassade. "Wanneer we een bestelling ontvangen in de ochtend, zijn we in staat het product dezelfde nacht te leveren, waarbij de versheid van de producten waarborgen."

"De Britse markt is erg concurrerend. De supermarkten zijn goed georganiseerd en dat is echt typisch voor de Britse markt. Naast supermarkten leveren we ook aan groothandel en foodservice", vervolgt Edwin. "De Britse markt wordt gekenmerkt door veel subculturen. Het is een internationale markt. Op de markten zijn er veel Italiaanse, Turkse en Pakistaanse handelaren te vinden naast de Britse handelaren en dat maakt het een interessante mix van klanten."Uit onderzoek van de Nederlandse Ambassade blijkt dat er nog tal van mogelijkheden zijn in het Verenigd Koninkrijk voor de tuinbouw- en voedingssector. Zo zou de groeiende vraag naar verschillende soorten groenten en fruit door etnische groepen enorme kansen bieden voor Nederland. Vanlaerhoven heeft wel een tip voor mensen die zaken willen doen in het Verenigd Koninkrijk. "Wees je bewust van de taalverschillen en vooral wat het werkelijk betekent. Je kunt gemakkelijk denken succesvol te zijn als iemand zegt je voorstel interessant te vinden, terwijl ze je gewoon niet willen beledigen door niet te zeggen dat het niet interessant is!"

"Ambassades zijn handig voor iedereen die exporteert of er over denkt om te gaan exporteren. Het is altijd goed om ambassades toe te voegen aan je netwerk. Ze hebben een lokaal netwerk. Veel Britse bedrijven zijn bekend met de goede kwaliteit van het Hollands product, maar weten niet hoe ze in contact kunnen komen met Nederlandse bedrijven. Daar kan de ambassade bij helpen. Ook hebben ze kennis van de lokale markt. Mijn ervaring is dat ambassades toegankelijker zijn dan veel mensen denken. Ze zijn aanspreekbaar en helpen je graag. Mijn ervaringen met ambassades, niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Rusland en het Midden-Oosten zijn positief. Het zijn de eerste aanspreekpunten als je wilt gaan exporteren."

Bron: Hollanduktrade.nl

Voor meer informatie:
Henk de Jong
Agricultural Counselor-Dutch Embassy UK
Tel: +44 (0)20 7590 3279
Fax: +44 (0)20 7581 5276
Email: lon-lnv@minbuza.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven