Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werk op het land

Het voorjaar is weer begonnen en dat is ook te zien op het land. Veel percelen worden weer klaar gemaakt om te worden beplant of te worden ingezaaid.



Afgelopen week zijn er weer veel plantuien geplant in het zuidwesten van Nederland, wat meestal onder goede omstandigheden uitgevoerd kon worden. Bijna alle vroege rassen zoals Jetset, Forum en Troy zitten in de grond. Ook worden er al latere rassen geplant zoals Centurion. Ook het zaaien van de uien komt langzaam aan op gang. Voornamelijk op de lichtere gronden en op voorjaars geploegde grond worden de uien weer gezaaid. Op de zwaardere grond en najaar geploegd land kan men nog niet overal terecht. Gezien de weersomstandigheden zal er ook deze week weer volop worden gewerkt op het land.



Demoveld
Woensdag 12 maart is het demoveld met plantuien weer geplant. Het perceel ligt dit jaar in Sommelsdijk op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Op het demoveld ligt weer een breed assortiment aan plantuien. Verderop in het seizoen zal er weer een demodag worden georganiseerd. Naast de plantuien zal er dit jaar ook een demoveld worden aangelegd met ons gehele pakket aan zaaiuien. Later in het seizoen zal bekend worden gemaakt wanneer deze demodag gehouden zal worden. Klik hier voor een overzicht van de verschillende open dagen.

Bron: De Groot & Slot
Publicatiedatum: