Kamp wil proces van opheffing productschappen niet onderbreken

Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) is niet het plan proces van opheffing de product- en bedrijfschappen te onderbreken. Kamp vreest voor de risico's voor de continuïteit van de uitvoering van de publieke taken. Daarnaast verwacht hij dat de noodzakelijke wet- en regelgeving en andere voorzieningen op tijd gereed zullen zijn. Kamp schrijft dat in antwoord op vragen van de vaste commissie voor Economische Zaken van de Eerste Kamer.

Door het proces van opheffing te onderbreken ontstaan volgens Kamp risico's voor de continuïteit van de uitvoering van de publieke taken die nu nog bij de productschappen liggen. Immers, het proces van afbouw bij de product- en bedrijfschappen vindt in volle omvang plaats en voortzetting van de uitvoering door de productschappen is, gelet op onder andere het krimpende personeelsbestand, slechts voor een beperkte periode in de praktijk uitvoerbaar.

Onderbreking van het proces is bovendien niet nodig aangezien de noodzakelijke wet- en regelgeving en andere voorzieningen op tijd gereed zullen zijn. In de planning wordt uitgegaan van inwerkingtreding van het wetsvoorstel opheffing bedrijfslichamen op 1 januari 2015. Op dat moment worden de laatste publieke taken overgenomen en worden product- en bedrijfschappen opgeheven. Kamp acht dit haalbaar en verantwoord.

Bron: Ministerie van EZ.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven