Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienpakstations Reimerswaal mogen toch uitbreiden

Een aantal in het buitengebied van Reimerswaal gevestigde bedrijven maakt gretig gebruik van de mogelijkheid om met twintig procent uit te breiden. Dat verwacht wethouder Jaap Sinke (economie, SGP) nadat de provincie onverwacht liet weten hier aan mee te werken. In april start de gemeente Reimerswaal met een inventarisatie om in kaart te brengen welke bedrijven om extra terrein verlegen zitten of bijvoorbeeld een loods willen vergroten. Het gaat om een specifieke categorie van 'niet-agrarische bedrijven' die bovendien in het buitengebied zijn gevestigd, legt Sinke uit. "Dat zijn er in Reimerswaal enkele tientallen."

Sinke weet in elk geval dat uienverwerkende bedrijven uit Oostdijk, Kruiningen en Waarde interesse hebben in de mogelijkheid om fysiek met maximaal twintig procent te groeien. "We hebben die bedrijven in het verleden 'nee' moeten verkopen." Volgens Sinke heeft deze categorie ondernemingen zo'n tien jaar geleden als eens de gelegenheid gehad om twintig procent uit te breiden. "Uienverwerkende bedrijven konden via een apart traject met vijftig procent uitbreiden." Op basis van gesprekken met de provincie leefde Sinke in de veronderstelling dat het nu 'op' was. "Maar in december hoorden we dat het nieuwe omgevingsplan zo valt uit te leggen dat uitbreiding weer mogelijk is. Dat was een positieve verrassing uit Middelburg."
Publicatiedatum: