Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland dreigt Kiev met inperking agrarische handel

Dmitri Medvedev, de premier van Rusland, heeft de Oekraïne met "harde maatregelen" in de agrarische handel gedreigd, wanneer het buurland uit het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) zou treden of een verenigingsovereenkomst met de EU af zou sluiten. Een beperking van het bilaterale agrarische handelsregime zou onvermijdelijk zijn, omdat Moskou verplicht is om de belangen van haar agrarische producenten te behartigen, zei Medvedev op 5 april tijdens een congres van landelijke afgevaardigden in Wolgograd.

De aanpassingen zullen binnen het kader van de regels van de Wereldhandels-organisatie (WTO) plaatsvinden, verzekerde hij. Eerder had Medvedev al verklaard dat Moskou het besluit van de Oekraïne voor een integratie in de EU zou respecteren, maar zich dan echter wel tegen mogelijke gevolgen zou moeten beschermen, die kunnen ontstaan door de makkelijkere toegang van EU-waren op de Oekraïense markt.



Publicatiedatum: