Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mijn doel is om Midden Oosten-specialist te worden"

Morad Fawzy van start met Fresh-Agro

Tholen - Een aantal jaar geleden startte Morad Fawzy op commissiebasis in de handel van pootgoed. In februari startte hij het bedrijf Fresh-Agro vanuit Waalwijk op. Het bedrijf houdt zich bezig met de import en export van groenten, fruit, poot- en consumptie-aardappelen. Daarnaast kan Morad - die van Egyptische afkomst is, maar inmiddels twintig jaar in Nederland woont - ook als commercieel agent optreden.



Morad is, hoe kan het ook anders, specialist in de import uit en export naar Egypte. Dat begon enkele jaren al met de export van de Nederlandse pootaardappelen. "Het Nederlandse pootgoed is van goede kwaliteit en niet zo duur", vertelt de handelaar. Inmiddels zijn de eerste Egyptische druiven en rode uien onderweg. De contracten voor Egyptische granaatappelen zijn al getekend en ook zoete aardappelen, aardbeien en citrus behoren in het seizoen tot het assortiment van Fresh-Agro.

"Ik spreek de taal en ken de manier van zakendoen in Arabische landen. Daardoor denk ik dat ik beter weet hoe ik moet handelen dan een gemiddelde Nederlander. Arabieren hebben nou eenmaal een andere manier van zakendoen, hoewel je ze niet over één kam kunt scheren", vertelt Morad. "Dankzij mijn ervaring werk ik met de grote Egyptische producenten, die GlobalGAP-gecertificeerd zijn. Ik wil me onderscheiden met een eerlijke manier van zakendoen. Als leveranciers hun afspraken niet nakomen, zijn ze met mij snel klaar."



"Ik krijg al aanvragen uit het Midden-Oosten binnen. Zo gaat binnenkort de eerste zending naar Dubai. Mijn doel is om een echte Midden-Oosten specialist te worden", vertelt Morad. "Door onze lijnen kort te houden met telers en leveranciers komen er weinig overheadkosten aan te pas en kunnen we kwaliteit en service bieden. Mijn doel is om een zo goed mogelijk product te leveren tegen een scherpe prijs. We proberen altijd zo net mogelijke prijzen te hanteren."

Voor meer informatie:
Fresh-Agro
Morad Fawzy
Touwerij 19
5142 HH Waalwijk
Mob.: 0031-6-13411661
info@fresh-agro.nl
www.fresh-agro.nl