New Holland belangrijkste trekkermerk op kwart Nederlandse loonwerkbedrijven

Op 24,5% van de Nederlandse loonwerkbedrijven is New Holland het belangrijkste tractormerk. John Deere bezet de tweede positie en wordt door 22,2% van de loonwerkers als belangrijkste trekkermerk genoemd.

Dat zijn de resultaten uit de LoonwerkScanner 2014 van AgriDirect, waarbij agrarische loonwerkers onder andere gevraagd werd naar het aantal tractoren en het belangrijkste en tweede merk. In januari 2014 zijn ruim 1.600 Nederlandse loonwerkers telefonisch benaderd.

John Deere en Fendt zien aandeel stijgen

Het aandeel van New Holland is in het afgelopen jaar met 0,3% gedaald. John Deere en Fendt worden juist vaker genoemd als belangrijkste trekkermerk. 22,2% van de loonwerkers heeft John Deere als het belangrijkste tractormerk op het bedrijf. Eind 2012 lag dit percentage nog op 21,0%. Ook Fendt ziet het aandeel stijgen van 18,2% naar 21,0%.

Deutz houdt stijgende lijn niet vast

De stijgende lijn, die Deutz in de afgelopen jaren beklom, wordt dit jaar niet vast gehouden: 7,2% van de loonwerkers noemt Deutz als eerste tractormerk. Vorig jaar lag dit percentage nog op 7,8%. De sterkste daling kan worden gesignaleerd bij Case IH, waar het aandeel daalde van 13,1% naar 10,4%.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven