Nu ook handel in afland uien op Uienhandel.com

Naast de eind november vorig jaar gelanceerde handel in Uien-Uit-Bewaring is het vanaf nu ook mogelijk om te handelen in afland uien. De handel in afland uien wijkt af van die van Uien-Uit-Bewaring omdat de uien in de meeste gevallen al worden verhandeld voor ze geoogst zijn. De kwaliteit wordt dus ingeschat op basis van kenmerken als grondsoort, stand van het gewas en teeltinformatie. Een kwaliteitsbeoordeling van de uien zelf, zoals binnen Uienhandel.com wordt toegepast bij Uien-Uit-Bewaring, is dus niet mogelijk.

Via het invullen van een formulier met eigenschappen van het perceel, uienras, teeltinformatie en verladingsmogelijkheden kan de uienteler zijn/haar aanbod direct plaatsen op de Marktplaats voor afland uien. Dit is gratis voor de uienteler. De koper betaald een transactie-fee bij het tot stand komen van de handel.

Op de marktplaats van Uienhandel.com kunnen telers/verkopers hun uien op ieder moment anoniem aanbieden. De marktplaats is een transparante omgeving waar alle kopers anoniem en online op de uien kunnen bieden. Iedere deelnemer kan zien welke partijen met de bijbehorende kenmerken er worden aangeboden en wat de biedingen hierop zijn. Kopers en verkopers kunnen direct anticiperen op de handels- en partij informatie die hun online wordt aangereikt.
Voor geregistreerde verwerkers, exporteurs, sorteerders is er de mogelijkheid om uien te kopen. De afhandeling van deze transacties gebeurd op basis van de handelsinfo vanuit het systeem zelf in de overeengekomen periode.

De belangrijkste voordelen van handel in afland uien via Uienhandel.com:
• unieke set perceel gegevens
• ketenverkorting
• keuze uit meer kopers/verkopers
• transparante prijsvorming
• gemakkelijk en altijd actueel

www.uienhandel.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven