Werkt Fandango ook tegen valse meeldauw?

Hoge ziektedruk valse meeldauw in uien vraagt om sterke middelen

De afgelopen weken, met regelmatig langere bladnatperiodes, zijn erg gunstig geweest voor valse meeldauw in uien. 2e jaars plantuien lopen het meeste gevaar, maar ook in zaaiuien en alle andere uiengewassen moet het schema goed gesloten gehouden worden. Belangrijk hierbij is zoveel als mogelijk rekening te houden met de sterktes van de middelen.

Vaak wordt dan gedacht aan specifieke meeldauwmiddelen. Daarbij wordt dan nog wel eens vergeten dat óók Fandango een top-product is tegen valse meeldauw. De afgelopen jaren heeft dit middel zich herhaaldelijk bewezen in de praktijk, zoals bleek in het middelenonderzoek. Daarom krijgt Fandango in de middelentabel van het Produktschap Akkerbouw de hoogste score (+++) op deze ziekte.

Daarnaast is Fandango ook sterk tegen andere ziekten als bladvlekkenziekte, papiervlekkenziekte en stemphylium. Fandango heeft tevens een nevenwerking tegen koprot. En met een snelle aandroogtijd en een uitstekende regenvastheid is het ook beter geschikt voor wisselvallige weersomstandigheden dan vele andere middelen.

Kortom, Fandango is nu absoluut het meest geschikte middel voor de ziekten-bestrijding in uien. Specifiek tegen valse meeldauw zowel als tegen de andere ziekten in uien!Klik hier voor de plusjestabel van het Productschap Akkerbouw -2014. Deze plusjestabel geeft het overzicht van de effectiviteit van de beschikbare middelen. De kracht van Fandango komt hierin duidelijk naar voren.

Bron: Bayer CropScience

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven