Initiatief van Flandria, Boerenbond, All Day Long en Buurtsuper.be

Alvo Kortessem en Groentboer Balen zijn Groentevakman 2014

Zelfstandige supermarktuitbater Alvo uit Kortessem en speciaalzaak Groenteboer uit Balen worden vandaag gehuldigd omwille van hun vakmanschap en de presentatie van hun groenterayon. Beide winnaars krijgen - na een provinciale voorronde - de titel van 'Groentevakman 2014' in hun categorie. De jury loofde de inzet in de groenterayon, met een ruim assortiment verse producten van topkwaliteit, waarbij de inlandse seizoensproducten extra in de kijker staan. 'Als klant krijg je in beide zaken meteen zin om te winkelen', klonk het.

De Groentevakman 2014 is een gezamenlijk initiatief van Flandria, Boerenbond, All Day Long en Buurtsuper.be en kan rekenen op de steun van EPS, SBB, KBC, de Provincie Limburg en de Provinciale Landbouwkamers van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

Het is de tweede maal dat deze titel wordt toegekend.


De prijsuitreiking met hobbykok en juryvoorzitster Claudia Allemeersch, Jan van Doninck & Marijke Gijbels (Groenteboer), Raf de Blaiser (LAVA), Davy Sleeckx (Alvo), Luc Vanoirbeek (Boerenbond), Carine Dekens en Henri Massa (Alvo)


Marijke en Jan van de Groenteboer uit Balen, bij de uitreiking in Kortessem

Over de winnaars:
De Groenteboer uit Balen
'Een mooie winkel die veel kleur uitstraalt, verzorgd en goed georganiseerd is en met veel kennis van zaken geleid wordt' noteerde de jury over de Groenteboer uit Balen. 'Klanten krijgen er naast een ruim assortiment aan verse topproducten een fijne winkelbeleving dankzij een aangename inrichting, receptenfolders en degustaties. Het team is bovendien zeer vriendelijk en behulpzaam. Je krijgt er echt zin om te kopen'. Marijke Gijbels en Jan Van Doninck baten al 29 jaar hun groentewinkel uit in Balen en zijn terecht trots op hun winkel en hun producten. Marijke is vooral verantwoordelijk voor de administratie en het aansturen van het personeel. Jan rijdt elke dag zelf naar de markt om inkopen te doen. Hij vindt het belangrijk dat hij zelf van alles kan proeven voor het in de winkel terecht komt. 'Volgend jaar vieren we onze 30e verjaardag. Deze bekroning tot 'Groentevakman' is voor ons dan ook een mooie beloning', aldus het koppel.


In de winkel bij de Groenteboer in Balen


Davy en rayonverantwoordelijke Carine van Alvo Kortessem met Claudia Allemeersch

Alvo uit Kortessem
'De Alvo in Kortessem scoorde hoog in orde en netheid en gaf meteen zin om te winkelen', was de eerste indruk van de jury. Verder was de jury ook enthousiast over het ruime assortiment en bleek het personeel zeer klantvriendelijk en gedreven. En origineel, zo hadden ze leuk ingespeeld op de wereldbeker met een driekleur van aubergine, gele en rode paprika. De jury bekroonde deze winkel dankzij hun originaliteit, creativiteit, ruim assortiment, vriendelijkheid en gedrevenheid. 'We proberen het verschil te maken met een ruim aanbod van verse producten omdat we daar extra toegevoegde waarde kunnen geven', luidt het bij Alvo. 'We zitten hier trouwens in Haspengouw, de fruitstreek bij uitstek, en werken erg graag met producten uit eigen streek. Onze producten stallen we uit in een open opstelling om een "marktgevoel" te creëren. We zijn uiteraard heel fier op deze overwinning, vooral omdat het een erkenning is voor een van onze versafdelingen, waarmee wij het verschil proberen te maken'.


Groentrayon Alvo

De Groenteboer ▪ Markt 16 ▪ 2490 Balen
Marijke Gijbels ▪ T 0474 35 09 11

Alvo Kortessem ▪ Hasseltsesteenweg 77 ▪ 3720 Kortessem

Davy Sleeckx ▪ T 011 36 37 25

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven