Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Franje, Franje Onions:

"Mondjesmaat met het hele uienpakket gestart"

Tholen - Het seizoen met de overwinteringsplantuien ging dit seizoen extreem vroeg van start. "Vorig jaar begonnen we rond deze tijd pas met sorteren", blikt Jan Franje van het gelijknamige uiensorteer- en pakstation, terug. "Gisteren hebben we de eerste bio's gedraaid en we hebben ook al rode uien. Vanaf volgende week hebben we het complete pakket beschikbaar, zij het mondjesmaat."



"De regen die hier in het zuidwesten is gevallen, komt voor sommige percelen als geroepen. Er zijn stukken, zoals in Ossendrecht, waar het gewoon nog nooit geregend heeft. Ben je tien kilometer verder, dan verdrinken ze soms weer. Of het voordelig is dat het geregend heeft, weet ik niet. Aan de ene kant ben je er blij mee, want het is superdroog. Nadeel is dat er meer product op de markt komt."


Plantuien lossen

Volgens Jan is de vraag afkomstig van de traditionele bestemmingen. "Momenteel liggen de prijzen rond de 32-35 cent van de middel tot de grove sortering. We komen van een iets hoger prijsniveau. Het is te hopen dat de vraag nog wat toeneemt en dat we nog kunnen profiteren van het staartje van de Ramadan."