Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koudeketenindustrie India verdubbelt tot 2017 in waarde

40% van Indiase AGF-oogst gaat verloren door gebrek aan koeling

Veertig procent van de Indiase groente- en fruitoogst gaat verloren door gebrek aan koelhuizen en gekoeld transport. Dit ondanks verbeteringen. India's geïntegreerde cold chain industrie – een combinatie van gekoelde opslag en gekoeld transport – is in de laatste drie jaar gegroeid met ongeveer 18 procent. De industrie wordt op dit moment gewaardeerd op 4,08 miljard dollar en bereikt in 2017 8,66 miljard dollar. Dat komt neer op een Compound Annual Growth Rate (CAGR, samengesteld jaarlijks groeipercentage) van 20 procent.

Koeltransport
Hoewel het land 's werelds op één na grootste producent van groenten en fruit is, gaat veel oogst verloren bij gebrek aan goed koeltransport en/of koelhuizen. De Indiase overheid heeft daarom het initiatief genomen de koudelogistiek te laten groeien. Dit is ook vooral ingegeven door de toenemende vraag naar bewerkte voedingsmiddelen. India heeft ongeveer 5400 koelcellen, maar kan slechts minder dan 11 procent van de totale productie van het land opslaan. Terwijl jaarlijks in heel India rond 105 miljoen ton aan bederfelijke voedingsmiddelen wordt vervoerd, wordt ongeveer 4 miljoen ton via reefers vervoerd. Om het gat tussen vraag en aanbod aan te pakken, heeft de Indiase regering meerdere initiatieven genomen, zoals modernisering van bestaande installaties, nieuwe ondernemingen via privé- en overheidspartnerschappen.

Koelcellen
De private sector is goed voor 90 procent van de koelcellen in India. In 2017 domineren private spelers het koelhuisopslagsegment, is de verwachting. Dat loopt naar schatting op tot 95 miljoen ton. Ondernemingen zoals Snowman Logistics Limited en Gubba Cold Storage hebben plannen aangekondigd om hun capaciteit te vergroten.
Publicatiedatum: