Reacties Asif Jaforov (Akhmed Fruit Company) en Larissa Khachikyan (Friend Fruits)

Russische AGF-importeurs hopen dat situatie niet escaleert

Rusland importeert jaarlijks een flink pakket groenten en fruit uit veel landen, waardonder Europa, Zuid-Afrika, Israƫl en China. Russische AGF-importeurs vrezen dan ook de gevolgen van mogelijke EU-sancties. Anderzijds verwachten ze niet dat de situatie zal escaleren.

"Op dit moment importeren we tal van groenten en fruit uit Europa, dus een exportboycot zou een grote storing veroorzaken", verklaart Asif Jaforov van Akhmed Fruit Company. Heij verwacht dat medio augustus / begin september de rust weer weergekeerd zal zijn.

Larissa Khachikyan van het Russische AGF-importbedrijf Friend Fruits vertelt dat het zomerseizoen een periode is waarin de import op een laag pitje staat. "Maar we blijven goed samenwerken met leveranciers waar we al jarenlange relaties mee hebben. Op dit moment werken we met exporteurs uit Italiƫ, Spanje, Frankrijk en Zuid-Afrika. Europa is goed voor ongeveer 50% van onze omzet."

De importeur bevestigd dat er ook geruchten zijn dat Chili angstig is om zaken te doen met Rusland, maar ze vertrouwt op de langetermijnrelatie van haar leveranciers en de reputatie van Friet Fruits om deze hindernissen te overwinnen."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven