Knoflookoverschot Spanje

De Spaanse knoflookteelt kampt met problemen, enerzijds de toegenomen productie in Spanje, anderzijds concurrentie uit China. Adolfo Mesas van La Veguilla: "dit seizoen volgt het patroon van vorig seizoen, dat al slechte resultaten gaf. Dit jaar is nog slechter, met prijzen die de productiekosten niet dekken."2010 was een goed seizoen, volgens Mesas, met goede prijzen. Daardoor begonnen meer telers met de teelt van knoflook. "Daar bovenop komt een toenemende productie in Italië en Frankrijk. 2010 was een goed jaar, nu is de situatie andersom."

"Sindsdien is de consumptie gedaald en de productie gestegen, waardoor we een disbalans hebben."Positief is wel dat de kwaliteit dit seizoen goed is. Het droge weer heeft een gunstig effect gehad en de knoflook heeft nauwelijks last van ziekten. "De kwaliteit is zelfs beter dan voorgaande jaren." Het bedrijf teelt 80% van de knoflook zelf, waaronder paarse en witte. 70% van de producten wordt geëxporteerd naar de EU, Israël, Algerije en Marokko. Daarnaast gaat een deel naar overzeese bestemmingen als Brazilië, Haïti en de Verenigde Staten. "Algerije en Marokko zijn grote klanten, die waarderen de paarse knoflook echt."

Wat de Russische boycot betreft ziet Adolfo dat veel Chinees knoflook naar Rusland gaat, Wel ziet hij een lichte daling in de vraag uit re-exportlanden als Nederland.

Meer informatie:
Adolfo Mesas (Production Manager)
LA VEGUILLA
T: +34 967160351
M: +34 607823494
adolfo.mesas@laveguilla.com
Ángel García Rodríguez (Marketing Manager)
M+34 607080641
veguillaangel@telefonica.net
www.veguilla.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven