Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische Dewulf neemt Miedema over

De Belgische Dewulf groep, producent van zelfrijdende aardappel- en wortelrooiers, heeft een principeakkoord gesloten tot overname van Miedema, dat machines voor het inschuren, sorteren, transporteren en het poten van aardappelen produceert. De overname zal naar verwachting in het 4e kwartaal van 2014 worden afgerond. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Met deze overname wordt het assortiment aardappel- en groentemachines van Dewulf versterkt en groeit de groep onbetwistbaar uit tot de wereldwijde top binnen dit segment van landbouwmachineproducenten.

Het huidige management van Miedema blijft aandeelhouder van de vestiging in Winsum (28%) en garandeert op deze manier de continuïteit voor alle belanghebbenden. De eigen ontwikkeling, productie en leiding van het bedrijf blijven in Winsum (Nederland). Synergieën zullen vooral worden gezocht op het vlak van verkoop van de machines, de marketing en in de inkoopdepartementen van de beide bedrijven.

Miedema, dé referentie in het ontwikkelen en vervaardigen van moderne technologie voor het inschuren en sorteren is gevestigd in Nederland (Winsum). Met 111 medewerkers produceert Miedema zéér lean de meer dan 1500 verschillende machines en levert deze wereldwijd, en dit al sinds 1940.

Dewulf is marktleider op het gebied van zelfrijdende aardappel- en wortelrooiers. Met meer dan 150 medewerkers en 2 productielocaties in België (Roeselare) en Roemenië (Brașov) produceert Dewulf zo'n 300 rooiers per jaar en levert die in 37 landen, waaronder China, Turkije en Zuid-Afrika.
Publicatiedatum: